Karadut şurubu ev yapımı - nasıl yapılır?

 Ev yapımı karadut şurubunun tam bir sağlık deposu olduğunu, yaş almış büyüklerimiz bilirler, özellikle gençlere, üniversite öğrencilerine tavsiye ederim.

Karadut şurubu ağız yaralarına, bağışıklık sistemini güçlendirir, cildin yenilenmesini sağlar. 


Karadut Şurubu 



Saçları kuvvetlendirir, Kemik sağlığına iyi gelir. 

Nezle grip hastalığına,boğazda oluşan enfeksiyona karşı koruyucu bir antioksidan bir meyve türüdür karadut.

Özellikle hamile ve +6 aydan sonra bebeklere günde 1 tatlı kaşık içirilebilir.

Bu faydalı tarifi arkadaşına gönder ve hiçbir şey söyleme 🤫🤫

Okuduysan bu postu mutlaka Beğenip Kaydetmeyi geçmeyin lütfen 🙂

Karadut Şurubu Tarifi 

Yarım kilo karadut

1 su bardağı şeker 

1 litre su

Yapımı 

Nasil yapılır Taze Karadutu yada dondurucuya attığımız farketmiyor, buzu çözüldükten sonra tencereye alalım. Üzerine şeker ve su ilave edip 15 dk.kaynatalım. Yalnız önemli bir püf noktasi var, şurubun üzerine çıkan köpüğü mutlaka alalım. Kaynama bittikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca süzelim posasını ayırıp en az 2 saat buzdolabında bekletip şurubu tüketebilirsiniz. Kolay pratik ve sağlıklı bir tarif denemenizde fayda var.

Afiyet olsun..

Yorumlar