Alevler İçinde Pişen Türk kahvesi Tarifi 2 kişilik
Merhaba arkadaşlar bugün sizler için derlediğim aynı zamanda kültürümüzde önemli yere sahip olması türk kahvesinin çeşitli sunumlarıyla,kendine has tadı kokusuyla köpüğü vazgeçemediğimiz,telvesiyle ikram edilen tek kahvedir.Alevler içinde pişirilen türk kahvesini hiç içtiniz mi!hayırsa bu tarif kaçırılmamalı hemen yapımına geçelim mi o zaman..
Malzemeler
2 tatlı kaşığı tepeleme den kahve
2 tane çay kaşığı şeker(orta şekerli içenler için)
2 fincan ılık Su
2 yemek kaşığı kaya tuzu
Kolonya
Ateşi yakmak için çakmak
Kahvenin yapılışı:
Öncelikle fincan tabaklarına eşit miktarda tuzu daire
şeklinde yerleştirip,üzerine dikkatli bir şekilde kolonya döküp akabinden
kullanılacak fincanlara ölçüleri belirtildiği gibi,kahve şeker üzerine suyu
aktarıp hafif karıştırıp,fincanlara aktarırken bir milimlik boşluk her zaman
kaynama payı bırakıl Hazırlanan kahve fincanları tabağa alıp uygun bir
masada çakmağı kolonya ya tutuşturup
kahvenin nasıl köpürerek piştigini
gözlemleyip,köpügü kaçırmadan alevli
ateşi hafif üfleyerek söndürüp kahvenin de
taşmasını önlemiş oluruz.Yalnız bu işlemleri uygulandığında biraz hızlı davranmakta fayda sağlanacaktır.Özel misafirlere jest yapmak istiyorsanız mutlaka
denemelisiniz derim.Tadı damakta bırakan,kokusu evi saran bu alevli türk kahvemizin sonuna geldik
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun hoşça kalın .
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.