Alevli tuzda pişen kahve yapımı

 Alevler İçinde Pişen Türk kahvesi Tarifi 2 kişilik 

Merhaba arkadaşlar bugün sizler için derlediğim aynı zamanda kültürümüzde önemli yere sahip olması türk kahvesinin çeşitli sunumlarıyla,kendine has tadı kokusuyla köpüğü vazgeçemediğimiz,telvesiyle ikram edilen tek kahvedir.Alevler içinde pişirilen türk kahvesini hiç içtiniz mi!hayırsa bu tarif kaçırılmamalı hemen yapımına geçelim mi o zaman..

Malzemeler

2 tatlı kaşığı tepeleme den kahve  

2 tane çay kaşığı şeker(orta şekerli içenler için)

2 fincan ılık Su

2 yemek kaşığı kaya tuzu

Kolonya 

Ateşi yakmak için çakmak 




Kahvenin yapılışı:
Öncelikle fincan tabaklarına eşit miktarda tuzu daire şeklinde yerleştirip,üzerine dikkatli bir şekilde kolonya döküp akabinden kullanılacak fincanlara ölçüleri belirtildiği gibi,kahve şeker üzerine suyu aktarıp hafif karıştırıp,fincanlara aktarırken bir milimlik boşluk her zaman kaynama payı bırakıl Hazırlanan kahve fincanları tabağa alıp uygun bir masada  çakmağı kolonya ya tutuşturup kahvenin nasıl  köpürerek piştigini gözlemleyip,köpügü  kaçırmadan alevli ateşi hafif  üfleyerek söndürüp kahvenin de taşmasını önlemiş oluruz.Yalnız bu işlemleri uygulandığında biraz hızlı davranmakta fayda sağlanacaktır.Özel misafirlere jest yapmak istiyorsanız mutlaka denemelisiniz derim.Tadı damakta bırakan,kokusu evi saran bu alevli türk kahvemizin sonuna geldik deneyeceklere şimdiden afiyet olsun hoşça kalın .




































Yorumlar