Ayranlı Sarma - Fasulye Yaprağından Sarma Nasıl Yapılır
Hepimizin unutulmaz anne yemeği mutlaka vardır diye düşünüyorum. En sevdiğim yemeklerden fasulye yaprağından ayranlı sarma yaptı anacığım.Sizinde unutamadığınız yemek varsa yoruma yazarak etkileşimde bulunmuş oluruz.
Ayranlı Fasulye Sarması
Taze fasulye yaprağı
Yarma
Tuz Su
Sosu için:
Ayran
1 tane yumurta
Un
Tuz
Özel sosu için
Soğan ve tereyağıAyranlı Sarmanın Yapılışı Bahçeden topladığımız fasulye yapraklarını yıkayalım.Üzerine sıcak su aktarıp en fazla 3-5 dk.bekletip sudan çıkaralım.Hamuru için yarmaya tuzu atıp kulak memesi kıvamda olacak şekilde suyla yoğuralım.Sarma nasıl yapılır yaprağın kök kısmına bilye büyüklüğünde hamuru koyup saralım videoda gösterildiği gibi sarmalara üzeri bir parmak geçecek kadar sıcak suyu aktarıp orta ateşte pişirelim.
Ayranlı sarma nasıl yapılır
Geniş tencereye un yumurtayı birlikte çırpıp ayranı aktaralım.ayranlı sarmaya kaynama düşene kadar aralıksız karıştıralım.Kaynama düştükten sonra pişirilen sarmayı boşaltalım fazla karıştırmamaya özen gösterelim.Son olarak soğanı kavurup ilave edip servis edebilirsiniz.Zahmetli olan sarma yemeğin tadı damakta kaldı,tencere tek seferde bitti deneyeceklere afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.