Fırınsız pasta - Petibörlü pasta nasıl yapılır

 Çilekli Petibörlü bisküvili Pasta

 Bugün kü pastamız en çok çocukların en sevdiği pratik ve kolay bir tarif olan petibör bisküvili Kolay pasta.İster 5 çayına isterseniz kahvenizi yudumlarken yenilecek en hafif tatlı türlerinden birtanesidir.Bir üşengeç pastası da diyebilir,Kolay bisküvili pastamızın yapımına geçelim..

Bisküvili pastanın malzemeleri

4 Paket petibör bisküvisi
1 paket kakaolu puding
4 Su bardağı süt
1 çay kaşığı tereyağı
Bisküvileri ıslatmak için Su
Üzeri için: hindistan cevizi ve çilek


Üşengeç pastanın yapılışı:Kullanılacak olan tencereye sütü ve pudingi aktarıp,ocağa alıp orta ateşte kıvam alana kadar
çırpıcıyla çırpalım.katılaşınca tereyağı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.Ben dikdörtgen borcamı kullanarak
bisküvileri ıslatıp tabanına yerleştirip,üzerine hazırladığımız pudingi kaşıkla eşit miktarda gezdirelim.İkinci kat için
aynı uygulama bisküvileri ıslatıp pudingi koyalım üzerine bu şekilde 5 katlı bisküvili pasta yapıldı.İşlem bittikten sonra
pastayı buzdolabında en az 2 saat bekletelim,ama bir gece bekletilirse daha güzel olur.Çıkarttıktan sonra hindistan cevizini
serpip çilekle süslemeyi yapıp servis edebilirsiniz.Bambaşka tarifle görüşmek üzere hoşçakalın afiyet olsun.












Yorumlar