Zeytin yağlı kabak yemeği-Kabak yemeği nasıl yapılır
Zeytin yağlı şekilli kabak yemeği
Bugünkü menümüzde yer alan,kabak yüksek su ve lif oranı bağırsak sağlığını korur ve kabızlığa iyi geldiğini de doktorlarımız söylemektedir.İçerisinde A ve C vitamini bir çok antioksianlar sayesinde göz sağlığımızı korumaktadır.Kabak besleyici bir yaz sebzesi olarak sizler için derledim.
Malzemeler
2 Tane Kabak
3 Tane Domates
1 Tane Büyük Boy Soğan
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
2-3 Tahta kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kabak Yemeğin Yapılışı: Kabakları yıkayıp bir çatal
yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru çizerek şekillendirelim. Küp küp doğrayıp
kabaklar yeni mahsul değilse tuz serpip beklemeye alalım. Domatesleri soyup
yemeklik doğrayıp hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla
kavuralım. Üzerine domatesleri ekleyip iyice pişirelim salçayı da aktarıp
ezelim. Son olarak hazırda bekletilen kabakları aktaralım tuzu atıp
karıştırıp kapağını kapatalım. Orta
ateşte yavaş yavaş arada karıştırarak pişirmeye bırakalım. Benim kabaklar yeni
mahsul olduğu için yarım saat kırk dk. pişti asla su koymadım çünkü zeytinyağlı
kabaklar zaten kendisi sulanıyor kendi suyuyla hafiften pişirmeye özen
gösterelim. Pişirilen kabakları dereotu ya da maydanozla süsleyerek tabağa
alarak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.