Zeytin yağlı kabak yemeği-Kabak yemeği nasıl yapılır

Zeytin yağlı kabak yemeği-Kabak yemeği nasıl yapılır

Zeytin yağlı şekilli kabak yemeği

Bugünkü menümüzde yer alan,kabak yüksek su ve lif oranı bağırsak sağlığını korur ve kabızlığa iyi geldiğini de doktorlarımız söylemektedir.İçerisinde A ve C vitamini bir çok antioksianlar sayesinde göz sağlığımızı korumaktadır.Kabak besleyici bir yaz sebzesi olarak sizler için derledim.

Malzemeler
Kabakyemeginasilyapilir

2 Tane Kabak
3 Tane Domates
1 Tane Büyük Boy Soğan
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
2-3 Tahta kaşığı zeytinyağı
Tuz

Kabak Yemeğin Yapılışı: Kabakları yıkayıp bir çatal yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru çizerek şekillendirelim. Küp küp doğrayıp kabaklar yeni mahsul değilse tuz serpip beklemeye alalım. Domatesleri soyup yemeklik doğrayıp hazırlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla kavuralım. Üzerine domatesleri ekleyip iyice pişirelim salçayı da aktarıp ezelim. Son olarak hazırda bekletilen kabakları aktaralım tuzu atıp karıştırıp  kapağını kapatalım. Orta ateşte yavaş yavaş arada karıştırarak pişirmeye bırakalım. Benim kabaklar yeni mahsul olduğu için yarım saat kırk dk. pişti asla su koymadım çünkü zeytinyağlı kabaklar zaten kendisi sulanıyor kendi suyuyla hafiften pişirmeye özen gösterelim. Pişirilen kabakları dereotu ya da maydanozla süsleyerek tabağa alarak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın.


ZEYTİN 

YAĞLI

KABAK
 
YEMEĞİ



Yorumlar