Mandalina lokumu-ev yapımı lokum tarifi

Mandalina Lokumu Ev Yapımı Lokum Tarifi

Mis Gibi Mandalina Lokumu Nasıl Yapılır 

Merhaba arkadaşlar bugün yapımı kolay ve pratik bir tarifle sizlerleyim;Kış mevsiminde çok tüketilen meyvelerden kendisini vitamin deposuyla tanınan mandalina,geçmiş mandalinaları napsak diye kara kara düşünmeye son!Artık çözümü kolay lokum olarak da değerlendirebiliyoruz.2 yaş üzeri çocukların mandalinaları çiğnemekte ne kadar zorlansalar da lokumu gönül  rahatlığıyla,vitamininden de faydalanmasını sağlayıp lokum yapıp yedirebiliriz..Nasıl mı haydi o zaman geçelim lokum tarifine..

Malzemeler:

2 çay bardağı mandalina suyu

2 yemek kaşığı nişasta 

1 çay bardağı toz şeker

1 çay kaşığı dolusu tereyağ

yarım paket vanilya

Bulamak için:hindistan cevizi


MİS GİBİ MANDALİNA LOKUMU






Geçmiş mandalinadan lokum yapımı:Kullanılacak olan mandalinaları sıkacak aletiyle mandalinaları sıkıp suyu elde ederek,çekirdeklerinden ayıklamak için bir süzgeçten geçirip çelik tencereye sıkılmış mandalina suyunu alıp,üzerine şeker ve nişastayı ilave ederek orta ateşte kaynama düşene kadar topaklanmaması için çırpıcıyla çırpalım.Kaynama düştükten sonra ocağı kısıp arada yemek kaşığıyla karıştırarak katılaşmasını sağlayalım.Sonrasında lokuma tereyağıyla vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.Mandalina lokumun mis gibi kokusu mutfağı sararken diğer yandan kare yada dikdörtgen şeklinde bir kabımızı hazırlayalım.Kabımıza bir fiske sıvı yağ sürüp hazırlayalım,mis gibi mandalina lokumu katılaştığını gördüğümüzde ocaktan alıp hemen kabımıza dökelim.Bir spatula yardımıyla içine güzelce yayıp 10 dk.sonrasında hindistan cevizini serpip buzdolabına kaldırıp 4-5 saat bekletilmeli.İkramlık olarak kullanılabilen mandalina lokumu dolapta iyice soğuduktan sonra çıkarıp geniş bir tepsiye hindistan cevizini serpip lokumu üzerine boşaltalım.Keskin bıçakla arzuya göre kesip tekrar bolca hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alarak ister beş çayına ister ikramlık ister keyfice tüketebilirsiniz.Böylelikle mandalina lokumun yapımının sonuna geldik.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.


NOT:Kullanılacak kabı yağlamamızın nedeni lokumun kolaylıkla çıkarılmasını sağlamaktır.

      


         LOKUM YAPIMI




Yorumlar