Evde süt reçeli -süt reçeli nasıl yapılır

 Ev Yapımı Süt Reçeli Tarifi

  Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sunacağım kahvaltı da çeşitli birbirinden lezzetli vazgeçilmez reçellerimiz vardır.Bunlardan bir tanesi sizler için derlediğim süt reçeli,Aa sütten reçel mi olur!biraz şaşırtıcı ama oluyor,hemde bal gibi,çocukların atıştırmalıklarında ekmeğe sürüp yemeleri,hatta 2 yaş grubu çocuklar bile gönül rahatlığıyla tüketebilirler.Tamamen doğal bir yiyecek,özellikle çocuklar ve yaşlıların kalsiyum eksikliğinde tüketmeleri kan şekerinin düşmesini  dengeleyebilirler.Yapımı kolay ve pratik bir tarif;
haydi o zaman  vakit kaybetmeden süt reçelinin yapımına geçelim. 

1 litre Yağlı süt yada(taze inek sütü)

1 Su bardağı kadar toz şeker 

1 çay kaşığı kabartma tozu 

Süt reçeli'nin yapılışı:

Derin bir tencereye, sütü ve şekeri koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım.5 dakika sonrasında kabartma tozunu ekleyelim.Eklenen kabartma tozu sütü köpürtüp taşmasını önlemek için hemen ateşi kısalım çırpıcıyla karıştırıp üzerine çıkan köpüğü bir çatal yardımıyla resimde görüldüğü gibi alalım.Süt reçeli yarım saat boyunca orta ateşte kıvam almaya başladığında ara ara karıştırıp dibini tutmasını önleyebiliriz.kısık ateşte yarım saat daha kaynatıp boza kıvamına gelene kadar tam 1 saat boyunca pişirmeliyiz.Boza kıvamını alan süt reçelimizi ocaktan alıp kullanılacak kaba boşaltıp ilk sıcaklığı çıkarıldığında buzdolabına alarak 2 saat soğumaya bırakılır.Sonrasında artık sofralarımızın baş köşesinde yerini almış olacak.Biz çok sevdik hatta tek seferde bitti desem inanılmaz bir lezzet,tadı damakta bırakan süt reçeli .Denemekte fayda var,böylelikle süt reçelimizin sonuna geldik deneyeceklere şimdiden afiyet olsun hoş çakalın 





                                                                  SÜT REÇELİ























Yorumlar