Peynirli çökelekli kızartmalı katmer nasıl yapılır

Peynirli çökelekli kızartmalı katmer tarifi

Merhaba arkadaşlar bugün ki menümüz de katmer var.

Yalnız kızartılmış katmer denediniz mi bilmiyorum ama şu

bir gerçek enfes mi enfes,lezzetli tadı damaklarda kalacak

kahvaltılara renk katacaktır.Hemen yapımına geçelim.

Malzemeleri 

Çökelek

Peynir 

Tuz

Kuru nane 

Karabiber

Kırmızı pul biber

Hamuru için:

Un

Tuz 

Su 

 Yapılışı:katmerin hamuru için uygun kaba unla tuz karışımını suyla birleştirerek güzelce yoğurup 20 dk.dinlendirilir.iç harcı için malzemelerde belirttiğim gibi bütün malzemeyi bir arada harmanlayıp,hazırlayalım.Kullanılacak tavaya yağı koyup ocağa alıp,kısık ateşte ısınana kadar katmer yapımına geçelim hemen.Hamurdan bezeler koparıp merdane veya oklavayla açıp hamurun bir tarafına,iç harcını yerleştirip boş tarafı alıp harç tarafın üzerini kapatıp,kenarları kapalı biçimde olacak şekilde katmeri,ısınmış olan yağda kızartılır.Böylelikle kalan hamuru aynı işlemi uygulayıp bitirelim.Sıcak sıcak yemek ayrı bir lezzet verir.Deneyeceklere afiyet olsun hoş çakalın sağlıcakla kalın.








Yorumlar