Peynirli çökelekli kızartmalı katmer tarifi
Merhaba arkadaşlar bugün ki menümüz de katmer var.
Yalnız kızartılmış katmer denediniz mi bilmiyorum ama şu
bir gerçek enfes mi enfes,lezzetli tadı damaklarda kalacak
kahvaltılara renk katacaktır.Hemen yapımına geçelim.
Malzemeleri
Peynir
Tuz
Kuru nane
Karabiber
Kırmızı pul biber
Hamuru için:
Tuz
Su
Yapılışı:katmerin hamuru için uygun kaba unla tuz karışımını suyla birleştirerek güzelce yoğurup 20 dk.dinlendirilir.iç harcı için malzemelerde belirttiğim gibi bütün malzemeyi bir arada harmanlayıp,hazırlayalım.Kullanılacak tavaya yağı koyup ocağa alıp,kısık ateşte ısınana kadar katmer yapımına geçelim hemen.Hamurdan bezeler koparıp merdane veya oklavayla açıp hamurun bir tarafına,iç harcını yerleştirip boş tarafı alıp harç tarafın üzerini kapatıp,kenarları kapalı biçimde olacak şekilde katmeri,ısınmış olan yağda kızartılır.Böylelikle kalan hamuru aynı işlemi uygulayıp bitirelim.Sıcak sıcak yemek ayrı bir lezzet verir.Deneyeceklere afiyet olsun hoş çakalın sağlıcakla kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.