Konserve Menemen Kahvaltılık Tarifi
Merhaba arkadaşlar kahvaltı sofralarını renklendirmeye devam ediyoruz.Bugün sizler için bol yumurtalı konserve menemen yapımını derledik.Hiç düşünmeden lezzet katan menemenin yapımına geçelim.
Malzemeler:
1 kavanoz menemen
2 adet yumurta (1 tanesinin akısını ayırın)
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
Yapılışı Kullanılacak uygun bir tavaya yağı koyup,Orta ateşte hafif kızarınca konserve menemeni üzerine dökelim.Yazdan çok iyi pişirildiği için,fazla pişirmeyelim 5 dk.pişirilmesi yeterli olacaktır.Yukarıda belirtildiği gibi iki yumurtadan birisinin akısını ayırın,sarısı fazla olması lezzet katmasını sağlar,diğer yönüyle de güzel bir sunum elde edebilmemizdir.Yumurtaları ayrı bir kâse de tuz ve karabiberi ekleyip iyice çırpıp, menemenin üzerine eşit şekilde gezdirip kapağını kapatıp,hiç karıştırmadan 1 dk.sonra ocağı kapatalım.Yalniz kapağı açmadan Ocak ısıyla yumurtanın pişip kalıp tutmasını sağlayalım.Pisirilen konserve menemeni servis tabağına alarak servis edebilirsiniz,şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.Hoş çakalın sağlıcakla kalın :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.