Kabak mücveri nasıl yapılır
Malzemeler
- 2 tane kabak
- 2 tane Patates
- 2 tane havuç
- 1 tane yumurta
- 1 tane soğan
- Yarım deste maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı un
- Karabiber, kırmızı pul biber ve isot
- Tuz
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Kızartmak için: sıvı yağ
- Yapılışı :Öncelikle alınan malzemeleri yıkayıp hazırlayalım.kabak,havuç,soğan ve Patatesler rendelenir suyu sıkılır,uygun bir kaba alınır.maydanoz ufak ufak doğrayıp eklenir.üzerine yumurta,tuz, karbonat ve baharatları eklendikten sonra harcı bir kere karıştırıp,unu yavaş yavaş ilave edip yoğrulur.Ele çok yapışmayacak kıvamda bir kabak mücveri elde edelim.Kızartma tavasına yağımızı aktarıp ocağa alıp,iki kaşık yardımıyla mücver harcından harç alıp şekillendirip hafif kızarmış yağda, altlı üstlü nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.Kalan harcı aynı işlemi uygulayıp tamamlayalım.Pişirilen mücveri servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle hoşça kalın sağlıcakla kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.