Elmalı ayva tatlısı tarifi(2 kişilik)
Merhaba arkadaşlar bugün kış mevsiminin vitamin deposu olarak bilinen ayva sadece meyve olarak değil, tatlısı da yaygınlaşmış durumda.Sizler için farklı lezzetli sunumlar derlemeye devam ediyoruz.Pratik kolay bir o kadar lezzetli elmalı ayva tatlısının yapımı için,aile bireylerinize göre ayvaların sayısını arttırabilirsiniz.
Gerekli malzemeleri·
1 adet
ayva
·
1 adet
elma
·
5 yemek kaşığı şeker
·
2 su
bardağı su
·
Vişne
Üzeri için :ceviz içi badem
Yapılışı: Ayvaların yumuşaklığı tazeliği çok önemli ayva seçimde.Ayvanin çok sert olmamasına dikkat edilmelidir. Alınan ayvayı soyup ortadan ikiye bölelim.Cekirdekleri çıkarıp içini biraz ovalim,uygun bir tavaya ayvaları yerleştirip üzerine her bir ayva için,iki yemek kaşığı şekeri ayvanın içine koyup suyu ilave ettikten sonra buzdolabında muhafaza ettiğimiz vişne taneciklerinden bir kaç tanesini de suyun içerisine bırakarak doğal renk vermesini sağlayalım.Ayırdığımız ayva çekirdeğini de içine atıp,birlikte 35 dk.kapagi kapalı biçimde orta ateşte pişirelim.Suyu çektikten sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.Akabinden elmayı rendeleyip kalan şekeri ilave edip Orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.Hazırladığımız ayvaları servis tabağına alarak pişirilen elmaları ortasına yerleştirelim.Üzerine badem cevizekleyebilirsiniz.Kullanıldığı vişneleri servis tabağını süsleyerek elmalı ayva tatlısını servis edebilirsiniz.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle hoşça kalın sağlıcakla kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.