5 çayına özel yağlı ekmek tarifi
Merhaba arkadaşlar bugün az malzemeli pratik kolay ve lezzetli bir tarif arıyorum diyorsanız eğer, yağlı ekmek yapımını sizler için derledik,sadece 5 çayına özel olduğu kadar kahvaltılara da ayrı lezzet kattığını söyleyebilirim.Aile bireylerinize göre un miktarıni arttırabilirsiniz,haydi bakalım yapımına geçelim canlar..
Malzemeler
Tuz
Su
Kızartmak için: sıvı yağ
Yapılışı: Öncelikle kullanılacak olan bir kaba un tuz koyulur.üzerine yavaş yavaş suyu aktararak ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.En az 20 dk.bekletilir.Sonrasın da hamuru yağda kızartmak için uygun bir tavaya sıvı yağ koyulur.Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde yumaklar alıp merdane veya oklavayla hamur bezesini açıp,orta ateşte hafif kızgın yağda iki yönlü kızartıp pişirelim.Bu şekilde hamuru tamamlayıp arzuya göre dilimleyip 5 çayına yağlı ekmeği hazırlayalım.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.