Evde Nar Reçeli Yapımı
Malzemeler:
3,5 su bardağı nar suyu
2 su bardağı nar tanesi
2,5 su bardağı şeker
Çubuk tarçın
Yapılışı:Öncelikle narlarımızı ayıklayalım.Narların kolay bir şekilde ayıklanması için narın baş ve kök tarafını bıçakla kesip,narın bide yanlamasına 3-4 çizikler verip açalım.Açılan narları tanacikleri avucunuza gelecek yönünde tutup oklavayla yada sapı kalın olan bıçakla da narın sırtına vurarak kolaylıkla narların içinden ayıklanmasını sağlayabilirsiniz.Hazırladığımız suyunu tencereye şekerle birlikte boşaltıyoruz.Kaynaması için tencereyi ocağa alalım.Şeker eriyip,nar suyunun üzerinde köpükler oluşmaya başladıktan sonra kaşıkla köpükleri alalım.Daha sonra tencereye taze ayıkladığımız nar tanelerini ilave edelim.Nar reçelini 20 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Reçel kıvamını alıp,koyulaştıktan sonra çubuk tarçını içine koyup ocağın altını kapatıyoruz. Nar reçeli soğuduktan sonra çubuk tarçın tat verdikten sonra reçelin içinden çıkarıp hazırladığımız kavanozlara dolduralım.Kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra serin bir ortamda muhafaza edelim.Yalnız kapakların yeni ve kaynatılmış kuru olmasına dikkat edelim.Nar reçeli mayhoş ve vazgeçilmez tadında sofralarımızda yerini alacaktır.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.Hoşça kalın sağlıcakla kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.