Nar Reçeli Nasıl Yapılır Tarıfı

 Evde Nar Reçeli Yapımı

Malzemeler:

3,5 su bardağı nar suyu

2 su bardağı  nar tanesi

2,5 su bardağı şeker

Çubuk tarçın

Yapılışı:Öncelikle narlarımızı ayıklayalım.Narların kolay  bir şekilde ayıklanması için narın baş ve kök tarafını bıçakla kesip,narın bide yanlamasına 3-4 çizikler verip açalım.Açılan narları tanacikleri avucunuza gelecek yönünde tutup oklavayla yada sapı kalın olan bıçakla da narın sırtına vurarak kolaylıkla narların içinden ayıklanmasını sağlayabilirsiniz.Hazırladığımız suyunu tencereye şekerle birlikte boşaltıyoruz.Kaynaması için tencereyi ocağa alalım.Şeker eriyip,nar suyunun üzerinde köpükler oluşmaya başladıktan sonra kaşıkla köpükleri alalım.Daha sonra tencereye taze ayıkladığımız nar tanelerini ilave edelim.Nar reçelini 20 dakika kadar kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz.Reçel kıvamını alıp,koyulaştıktan sonra çubuk tarçını içine koyup ocağın altını kapatıyoruz. Nar reçeli soğuduktan sonra çubuk  tarçın tat verdikten sonra  reçelin içinden çıkarıp hazırladığımız kavanozlara dolduralım.Kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra serin bir ortamda muhafaza edelim.Yalnız kapakların yeni ve kaynatılmış kuru olmasına dikkat edelim.Nar reçeli mayhoş ve vazgeçilmez tadında sofralarımızda yerini alacaktır.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.Hoşça kalın sağlıcakla kalın.




Yorumlar