Muz kızartması nasıl yapılır - Muz kızartması tarifi
Merhaba arkadaşlar tariflerimi paylaşmakta devam etmekteyim,bugün
sizlere evde karantina günlerimizi çocuklarla birlikte geçirmek,bir,
hayli kolay olmadığını hepimiz biliyoruz.Onlari mutlu etmek tatlı
türlerinden uzak tutmak mümkün değil.Bizde onlar için hafif tatlılar derledik.
Onlarin arasında muz kızartmasi var haydi o zaman hemen tarifine geçelim.
Yarım su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik un
1 yemek kaşığı şeker
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için:Bal, fındık fıstık
Yapılışı: Uygun bir kapta yumurta ile şeker iyice çırpılır.Sütü aktarıp üzerine yavaş yavaş un, kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Son olarak tarçını koyduktan sonra hamurumuzu son defa karıştırıp işlemi bittikten sonra muz kızartmasınin dışı,çıtır çıtır olmasını istiyorsaniz eğer 5 dk.buzdolabinda beklemeye bırakalım.Diğer yandan kızartma tavasına yağımızı aktarıp ısınması için ocağa alalım.Hazirladigimiz muzları arzu'ya göre kesip çöp şiş yardımıyla muza geçirip,dolapta beklettigimiz hamurun içine bandırıp iyice etrafına sürülmesini sağlayalım,kızgın yağda muzları kızartalım.Bütün muzları aynı uygulamada bulunarak tamamladıktan sonra,kalan hamuru pişi şeklinde yapıp kızartalım.Hazırladığımiz muz kızartmalarini ılıdiktan sonra servis tabağına alarak üzerine bal ve fındık veya fıstıkla süsleyip,servis edebilirsiniz.Yalniz balı üzerine dökerken muzlarin ılık olmasına önem verelim.Eger sicakken balı dökersek bal kendini kaybeder.Onun için güzel bir görüntü elde edemeyebiliriz.Hafif pratik ve bir o kadar kolay bir tatli muz kızartması tarifinin sonuna geldik.Hepinize afiyet olsun.Bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle hoşça kalın sağlıcakla kalın.✋
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.