Kızartmalık karnabahar yoğurtlaması
Merhaba arkadaşlar az malzemeli, zahmetsiz pratik kolay bir o kadar
lezzetli kızartmalık karnabahar yoğurtlaması yemek tarifini sizler
için derledik.Nasıl mı? haydi bakalım yapımına geçelim...
Malzemeler
1. Karnabahar
2. yoğurt
3. sarımsak
4. tereyağ
5. tuz
6. kırmızı pulbiber
7. mısır unu
8.
kızartmak
için
9. sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle normal bir bir tencereye soğuk suyu koyup ocağa alıp kaynamasını sağlayalım.Alınan karnabahar saplarını ayıklayıp,bir kaç parçaya bölüp kaynama düştükten sonra karnabaharı suyun içine bırakalım.karnabahar haşlanıncaya kadar,diğer yandan yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzla birlikte karıştırıp hazırlayalım.Haşlanmış olan karnabaharın suyunu süzüp,kurulamasını sağlayalım.Kızartma tavasına yağı aktarıp karnabaharı mısır ununa bulayıp yağda kızartalım.karnabaharın hepsini aynı şekilde kızartıp,servis tabağına alarak hazırladığımız yoğurdu üzerine dökelim.Son olarak tere yağını hafif kızartıp pul biberiyle beraber üzerine eşit şekilde gezdirip tamamlayalım.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.