Kızartmalık karnabahar yoğurtlaması nasıl yapılır

                       Kızartmalık karnabahar yoğurtlaması

     Merhaba arkadaşlar az malzemeli, zahmetsiz pratik kolay bir o kadar

lezzetli kızartmalık karnabahar yoğurtlaması yemek tarifini sizler

için derledik.Nasıl mı? haydi bakalım yapımına geçelim...

Malzemeler

1.       Karnabahar


2.       yoğurt

3.       sarımsak

4.       tereyağ

5.       tuz

6.       kırmızı pulbiber

7.       mısır unu

8.       kızartmak için

9.       sıvı yağ

Yapılışı:

Öncelikle normal bir bir tencereye soğuk suyu koyup ocağa alıp kaynamasını sağlayalım.Alınan karnabahar  saplarını ayıklayıp,bir kaç parçaya bölüp kaynama düştükten sonra karnabaharı suyun içine bırakalım.karnabahar  haşlanıncaya kadar,diğer yandan  yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzla birlikte karıştırıp hazırlayalım.Haşlanmış olan karnabaharın suyunu süzüp,kurulamasını sağlayalım.Kızartma tavasına yağı aktarıp karnabaharı mısır ununa bulayıp yağda kızartalım.karnabaharın hepsini aynı şekilde kızartıp,servis tabağına alarak hazırladığımız yoğurdu üzerine dökelim.Son olarak tere yağını hafif kızartıp pul biberiyle beraber üzerine eşit şekilde gezdirip tamamlayalım.Deneyeceklere şimdiden afiyet  olsun .









Yorumlar