İspanakli Pirasali Gözleme nasil yapilir

                         İspanakli Pirasali Gözleme Tarifi

     Merhaba arkadaşlar sizler için derlediğim kış aylarında bolca vitamin deposuna ihtiyacımız olan sebzelerden ıspanak ve pırasa ikili bir arada muhteşem bir tat elde etmek için ikisini bir arada gözlemeyle taçlandıralım dedik,haydi o zaman geçelim gözleme tarifine.

 Gerekli malzemeler

  1.    1 deste Ispanak 
  2.    1 deste Pırasa
  3.    Sıvı yağ
  4.    Tereyağ
  5.    Un
  6.   Su
  7.   Karabiber
  8.  kırmızı pul biber

Yapilişi:Kullanılacak olan hamur kabımıza un ve tuzu alıp,ılık suyla hamurumuzu kulak memesi kıvamında olacak şekilde gözleme hamurumuzu yoğurup,güzel bir hamur elde etmek için 20 dk dinlendirilmesini sağlayalım.sonrasında aldığımız ıspanakları temizleyip ayıkladıktan sonra,yemeklik olacak şekilde doğrayıp eğer çok çamurlu ise bir sudan yıkayıp ikinciye ise sirkeli suda bekletelim.Diğer yandan kullanacağımız pirasaları ufak ufak doğrayıp,tertemiz yıkayalım.Yıkanılan pırasaları suyu süzülmesi için süzgece boşaltalım.Sonrasında Suda bekletilen ıspanakları iyice yıkayıp,suyu süzüldükten sonra geniş bir tepsiye alıp tuzlayalım,10 dk.tuzda bekletelim.Süremizin sonunda ıspanakları elimizle sıkıp fazla olan suyun çıkarılmasını sağlayalım.Eğer tuzlamadan ıspanakları kullanırsak yemeklerde suyunu verir.Başarılı bir sunum elde etmek için,bu uygulamayı yapalım.Kullanacağımız kaba sıktığımız ıspanakları alalım.Üzerine hazırladığımız pırasaları ekleyip,tuz ve baharatlarımızı ekledikten sonra yağımızı aktarıp iyice harmanlayıncaya kadar karıştıralım.İki işlem bittikten sonra son aşamamıza geçelim,Hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde yumak alıp,bir merdane yada oklavayla hamurumuzu en ince şekliyle açalım.Açılan hamurumuza hazırladığımız harcı resimdeki gibi bir tarafına yerleştirip,aralarına tereyağını koyup hamurun boş kısmıyla gözlemeyi kapatalım.Gözlemenin kenarlarındaki fazla olan hamuru bir çay tabağıyla yada kesiciyle kesip alalım.Uygun bir tavayı ocağa alalım hafif ısındıktan sonra hazırladığmız gözlemeyi tavaya alalım.Bir tahta spatola ile gözlemeyi arkalı önlü iyi kızaracak şekilde pişirelim.Bu şekilde gözlemeleri yapıp bitirelim.arzuya gözlemeler piştikten sonra tekrardan tereyağını sürüp sıcak sıcak yanında soğuk bir ayran keyfine hiç hayır denilmez.Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun bambaşka tarifle görüşmek dileğiyle hoş çakalın sağlıcakla kalın :)


Yorumlar