Fındıklı İrmik Tatlısı Tarifi

                                                        Fındıklı  İrmik Tatlısı nasıl yapılır 

Malzemeler

2,5 çay bardağı irmik 

2 çay bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt 

1 adet yumurta 

Bir paket kabartma tozu 

Bir çay bardağı fındık 

Limon 🍋

Şerbeti için

3 su bardağı su 

2 buçuk su bardağı şeker   

Süslemek için

Hindistan Cevizi yada toz fıstık








 


Yapılışı:

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz,şerbeti için şeker ve suyu uygun bir  tencereye koyalım. 
  2. Ocağa alıp orta ateşte kaynama düşene kadar arada karıştıralım. 
  3. Bir 10 dk.Kaynama düştükten sonra birkaç damla limon sıkıp biraz daha kaynamasını sağladıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
  4. Diğer yandan tatlımız için hamurumuzu hazırlayalım onun için de uygun bir kapta sıvı yağ,yumurta ve yoğurdu çırpalım.
  5. Üzerine ölçülü olan un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek elimizle yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  6. Akabinde tatlımız için,fırın tepsisini yağlayıp hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde hazırladığımız fındıktan irmikli tatlımızın ortasına yerleştirelim.
  7. Bu şekilde tatlımızı tamamlayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. 
  8. Tatlımızı fırından çıkartıp sıcak buharın çarpmasını sağlayalım.
  9.  1-2 dakika geçtikten sonra hazırda bekletilen ılık şerbetimizi yavaş yavaş tatlımızın üzerine eşit şekilde dökelim.
  10. iyice şerbeti çektikten sonra servis tabağına alarak üzerini arzu'ya göre süsleyelim.
  11.  Ben  hindistan cevizi kullandım. Tatlımızın süslemesi de bittikten sonra afiyetle yemek kaldı. Şimdiden deneyeceklere olan  afiyet olsun , hoşça kal sağlıcakla kalın :) 












Yorumlar