Fındıklı İrmik Tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler
2,5 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Bir paket kabartma tozu
Bir çay bardağı fındık
Limon 🍋
Şerbeti için
3 su bardağı su
2 buçuk su bardağı şeker
Süslemek için
Hindistan Cevizi yada toz fıstık
Yapılışı:
- Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz,şerbeti için şeker ve suyu uygun bir tencereye koyalım.
- Ocağa alıp orta ateşte kaynama düşene kadar arada karıştıralım.
- Bir 10 dk.Kaynama düştükten sonra birkaç damla limon sıkıp biraz daha kaynamasını sağladıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
- Diğer yandan tatlımız için hamurumuzu hazırlayalım onun için de uygun bir kapta sıvı yağ,yumurta ve yoğurdu çırpalım.
- Üzerine ölçülü olan un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave ederek elimizle yoğurup, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Akabinde tatlımız için,fırın tepsisini yağlayıp hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde hazırladığımız fındıktan irmikli tatlımızın ortasına yerleştirelim.
- Bu şekilde tatlımızı tamamlayıp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Tatlımızı fırından çıkartıp sıcak buharın çarpmasını sağlayalım.
- 1-2 dakika geçtikten sonra hazırda bekletilen ılık şerbetimizi yavaş yavaş tatlımızın üzerine eşit şekilde dökelim.
- iyice şerbeti çektikten sonra servis tabağına alarak üzerini arzu'ya göre süsleyelim.
- Ben hindistan cevizi kullandım. Tatlımızın süslemesi de bittikten sonra afiyetle yemek kaldı. Şimdiden deneyeceklere olan afiyet olsun , hoşça kal sağlıcakla kalın :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.