Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler
2 kilo çekirdeksiz üzüm
4 su bardağı şeker
2 su bardağı ceviz
Limon tuzu
Yapılışı:
- Aldığımız ölçülü olan üzümü, ayıklayıp tertemiz yıkayalım.
- Suyu süzüldükten sonra uygun bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edelim.
- Bu şekilde üzüm reçelini 2 saat şekerle birlikte bekleletelim.
- Süremiz dolduktan sonra, tencereyi ocağa alıp orta 🔥 ateşte dibi tutmayacak şekilde dikkat edip arada tahta kaşıkla karıştırıp pişirelim.
- İndirmeye yakın bir kaç damla limon 🍋 damlatıp pişirilmesini sağlayalım.
- Üzüm reçelini tadına bakarak ağızda eriyen bir kıvama geldiyse eğer ocaktan alalım.
- İçine kırılmış ceviz içini ekleyip son kez karıştırıp, muhafaza edeceğimiz kavanozlara doldurup kapağını kapatıp muhafaza edelim.
- Not: Yalnız kapaklar yeni , kaynatılmış ve Kuru olmasına dikkat edilmelidir. Eğer kapaktaki özellikleri yerine getirilmezse reçelimiz bozulur.
- Evet arkadaşlar üzüm reçelimizin sonuna geldik bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle hoşça kalın sağlıcakla kalın:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.