Evde Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır

                               Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır 

Malzemeler

2 kilo çekirdeksiz üzüm 

4 su bardağı şeker 

2 su bardağı ceviz 

Limon tuzu 





Yapılışı:

  • Aldığımız ölçülü olan üzümü, ayıklayıp tertemiz yıkayalım.
  • Suyu süzüldükten sonra uygun bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edelim.
  • Bu şekilde üzüm reçelini 2 saat şekerle birlikte bekleletelim. 
  • Süremiz dolduktan sonra, tencereyi ocağa alıp orta   🔥 ateşte dibi tutmayacak şekilde dikkat edip arada tahta kaşıkla karıştırıp pişirelim.
  • İndirmeye yakın bir kaç damla limon 🍋 damlatıp pişirilmesini sağlayalım. 
  • Üzüm reçelini tadına bakarak ağızda eriyen bir kıvama geldiyse eğer ocaktan alalım.
  • İçine kırılmış ceviz içini ekleyip son kez karıştırıp, muhafaza edeceğimiz kavanozlara doldurup kapağını kapatıp muhafaza edelim.
  • Not: Yalnız kapaklar yeni , kaynatılmış ve Kuru olmasına dikkat edilmelidir. Eğer kapaktaki özellikleri yerine getirilmezse reçelimiz bozulur.
  • Evet arkadaşlar üzüm reçelimizin sonuna geldik bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle hoşça kalın sağlıcakla kalın:)









Yorumlar