Sade karamelli Trileçe Nasıl Yapılır

        Sade karamelli  Trileçe Nasıl Yapılır Tarifi

Malzemeler:

5 adet yumurta


1 su bardağı şeker

1 subardağı sıvı yağ 

 2 su bardağı un 

1 su bardağı irmik 

1 paket kabartma tozu ve vanilya 

Islatmak için:

1 litre süt 

1 fincan şeker  

karameli için: 

1 su bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tereyağı veyahut margarin 

Yapılışı 

  • Öncelikle kullanacak olan kabın içine yumurta ,Şeker ve  sıvı yağı mikser yardımı ile çırpın,üzerine ölçülü irmik un ve vanilya ile birlikte yavaş yavaş aktarıp kek kıvamını alana kadar karıştıralım . Arzu'ya göre kullanacak olan kek kalıbına iç harcımızı dökelim.180'lik fırında pişirelim.
  • Trileçe kekimiz üzeri kızardiktan sonra fırından alıp ılıdıktan sonra süt ve şekeri iyice çırpılır hazırlanan karışımıyla kekin üzerine çatal yardımıyla delikler açıp şerbeti döküp ıslatalım.Sonrasinda 
  • Karameli için,  şekeri uygun bir tavaya alarak kavrulana kadar karıştırıp pişirelim. Hazirladıktan sonra şerbetini çekmiş olan kekimizin üzerine eşit şekilde gezdirelim.Arzuya göre kremalı sosla da yapabilirsiniz. Bizim tercihimiz sadece karamelli olmasından yana oldu. Trilice tatlımızı bu şekilde sonlandırıp buzdolabında en az 2 saat bekletilip,sonra arzuya göre dilimleyip servis edebilirsiniz. Farklı renkli bambaşka tariflerle görüşmek dileğiyle hoşçakalın sağlıcakla kalın:)






































Yorumlar