Malzemeler
5 adet patates
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Tuz
Haşlamak için:
4 su bardağı Su
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı : patatesleri soyup kızartmalık şeklinde doğruyoruz . Uygun bir tencere de ölçülü olan soğuk suyumuzu ilave edip ocağa alıyoruz. Suya kaynama düştükten sonra doğradığımız patatesleri içine aktaralım 2-3 dakika sıcak suda bekletildikten sonra çıkarıp suyunu iyice süzelim temiz bir bez yardımıyla kurutalım patatesleri. Patates haşlama işlemi bittikten sonra kızartma tavasına yağımızı aktarıp ocağa alalım. Bir kasede un,nişasta ve tuzu karıştırıp, kuruttuğumuz patatesleri azar azar nişastalı unla karıştırıp kızartma tavasında kızartalım hazırladığımız patatesleri.bu şekilde hazırladığımız patatesleri aynı işlemi uyguluyoruz. Tamamlanan nişastalı patates kızartması artık sofralarımız da yerini almalı tadı lezzeti damaklarda artık hazır paket kızartmasını aratmayacak. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun bambaşka Bir tarifle görüşmek dileğiyle hoş çakalın:)
Nişastalı unlu patates
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.