Kuru Kayisi hoşafi tarifi
Merhaba arkadaşlar kış aylarımızın vazgeçilmezi yazın güneş ısısının altında kurutulmuş olan meyvelerimizin farklı farklı tatlarıyla sofralarımızı renklendiriyoruz. Diğer önemli bir etken ise doktor tavsiyesi üzerinde yer alan hoşaf diğer adıyla komposto da denilmektedir. Hoşafla elde edilen meyveler kabızlığa yardımcı oluyor, bebeklere bile şifa deposudur unutmayınız! Deneyiniz faydasını mutlaka göreceksiniz. O zaman hemen hoşafın tarifine geçelim ..
Gerekli malzemeler
500 gram kuru kayısı (Malatya kayısısı)
400 gram kurutulmuş elma
6 diş limon tuzu
1 fincan şeker
1 buçuk litre su (kaynatılmış su)
Hoşafın yapılışı: Öncelikle uygun bir tencereye dört beş bardak su koyuyoruz kurutulmuş elmalarımızı koyup, ocağa alıyoruz pişene kadar karıştırın arada. Diğer yandan kaynatılmış suyu miktarı belli olan kayısıların üzerine boşaltın sıcak suyu. Kayısılar sakın pişirilmesin yoksa lapa olur. Sıcak suyu aktarmanız yeterli olacaktır. Kayısılar sıcak suyun içerisinde 40 dakika bekletilmesi lazım. Pişirilen elmaları süzüp hoşafın yapılacak olan kaba boşaltın, elmaların ısısı geçtikten sonra sıcak suda bekletilen kayısıları da elmaların üzerine boşaltalım. Diğer bir aşama ise kaynatılmış 2-3 bardak su ile limon tuzuyla şekeri ilave edip karıştırıp hazırladığımız hoşafın üzerine ilave edelim. Bir kaç kere karıştırıp soğuduktan sonra kapağını kapatıp buzdolabında soğumaya bırakalım. Bir gece bekletilmesi ayrı bir lezzet katacaktır. Evet kayısı hoşafımızın sonuna geldik bol bol kaselere doldurup sofralarımızın baş köşesinde yerini alsın artık, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun bambaşka bir tarifle görüşmek dileğiyle hoş çakalın :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.