Kömbe Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler
5 su bardağı mısır unu
2 su bardağı paket unu
yarım yemek kaşığı tuz
1 paket instant maya
Harcı için
4 adet orta boy patates
3 orta boy soğan
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 Yarım deste maydanoz
Yarım çay bardağı ceviz içi
Karabiber Pulbiber Kimyon
Üzeri için : yumurta çörek otu ve susam
Yapılışı:
Uygun bir kapta hamuru için unu ekleyip ılık suyla maya ve tuzu eritelim, sonrasında ılık suyla hamuru yavaş yavaş yoğuralım.Üzerini kapatıp hamurun mayalanması için iki saat bekletelim.
İç harcı için: soğanları doğrayıp tavaya alalım üzerine yağ ekleyip kızarması için ocağa alalım. Patatesleri soyup robottan geçirelim, kavrulan soğanın üzerine salçayı ekleyip üzerine hazırladığımız patatesleri aktarıp çok pişmeyecek şekilde pişirelim. Sonra ocağa kapatıp patates harcamasın içine maydanozu doğrayıp içine koyalım. En son tuz ve baharatı da ekleyip soğumaya bırakalım. Mayalanmış olan hamurumuzu Fırın tepsisine bolca yağlayıp,elimizi yağa bandırıp hamurumuzu alt tabanına dizelim.Hazırlamış olduğumuz kömbe iç harcını hamurumuzun üzerine bolca serelim.üzerini kapatmak için yine aynı şekilde elimizi yağa bandırıp hamuru elimizle açıp üzerini kapatalım. olarak yumurtayı çırpıp üzerine sürerek arzu'ya göre susam ve çörek otunu Serpip , bir bıçak yardımıyla dilim dilim kesip 220 derecede fırında nar gibi kızarıncaya kadar kömbeyi pişirelim. Ve bu şekilde kömbemizi tamamlıyoruz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun sağlıcakla kalın hoşça kalın :)
.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.