Evde kestane nasıl yapılır
300-400 gram kestane
1 çay kaşığı tuz1 çay bardağı soğuk su
Yapılışı: kestaneleri ılık suda 15 dakika bekletelim.Daha sonra suyunu süzüp,kestaneleri midye şeklinde geniş olan tarafından bıçakla derinlemesine çizin, ben saç tavasını kullanarak hazırladığım kestaneleri geniş tavama aldım.üzerine tuzu yağ ve soğuk suyu ilave edip,büyük bir kapak yardımıyla üzerini kapatıp orta ateşte ocağa alıp pişirilmesini sağlayalım.Arada kontrol edip Kestanenin suyu bittikten sonra kapağı kaldırıp ocağı kısıp, bir maşa yardımıyla kestanelerin iki tarafın da iyice kızarıp pişirilmesi için çevirmesini sağlayalım. Bu şekilde kestaneleri pişirip tamamladıktan sonra, çayımızı demleyip yanında sıcak sıcak kestaneleri kabuğundan ayıklayıp afiyetle yiyebilirsiniz.Görüşmek dileğiyle hoş çakalın sağlıcakla kalın:)
Not:Su ve yağ eklenince kestanelerin kabuğu kolay soyulmasına yardımcı olur.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.