Lutenitsa Kahvaltilik Sos Nasil Yapilir

Lutenitsa kahvaltilik sos tarifi

Malzemeler:

  • Yarım kg domates
  • Yarım kg kap ya biber
  • Yarım kg patlıcan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 Adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı sirke 
 Sosun yapılışı: 
Öncelikle domatesleri yıkayıp suyu süzüldükten sonra bir kaç parçaya bölüp robottan geçirip,yarım kg domatesleri bu şekilde tamamlayıp uygun bir tencereye koyup orta ateşte ocağa alalım.Diğer yandan patlıcanla biberleri ister fırına isterseniz ocakta köz tavasında da pişirebilirsiniz.İşlemler devam ederken boş kalmadan sarımsakları soyup hazırlayalım.Arada domatesleri karıştıralım pişene kadar,tahmini 45-50 dk. yeterli zaten göz kararıyla anlaşılacaktır.Hazırlanan Patlıcanla biberi soyup ezip domates sosun içine aktaralım.Ardından  rendelenmiş sarımsak,şeker,tuz,yağ ve sirkeyi de ilave ettikten sonra bir karışım daha geçirip isterseniz blender den geçirebilirsiniz.Ben geçirmedim öylece hazırladığımız kavanozlara koyup yeni ve kaynatılmış kapaklarıyla vakumlayıp ters çeviriyoruz.Bu şekilde lutenitsa sosumuzu tamamlıyoruz,kahvaltılarda yerini alacak olan lutenitsa sosunu ağız tadıyla yememiz dileğiyle hoşça kalın afiyetle olsun :) 

Yorumlar