Evde simit nasıl yapılır

Evde simit tarifi

Malzemeleri :

1,5 Su bardağı süt

SİMİT TARİFİ

1,5 su bardağı su

1,5 Su bardağı sıvı yağ

Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığını tepeleme den tuz

1 paket yaş maya

Aldığı kadar un

SOSU İÇİN:

Yarım çay bardağı pekmez (üzüm-dut) fark etmez.

Yarım çay bardağı su

ÜZERİ İÇİN:

Susam

YAPILIŞI:

Yoğrulacak kaba yağı, ılık sütü, ılık suyu ,yaş mayayı,tuz ve şekeri hepsini bir arada eritelim.akabinde unumuzu eleyip yavaş yavaş karışımımızın üzerine dökelim.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edip,hava almayacak şekilde 1 saat bekletelim.Mayalanan hamurumuz dan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp dinlendirelim.Diğer yandan fırın tepsisini yağlayıp,pekmez ve soğuk suyu karıştırıp bir kap da bekletelim ,geniş bir tabağa da susamı koyalım,bütün hazırlıklarımız bittikten sonra simitleri yapmaya başlayalım.Ayrılan iki bezeleri rulo şeklinde yuvarlayıp saç örgüsü gibi sarıp simit şeklini verelim.Şekil verildikten sonra pekmezli sosa batırıp susama sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.180 önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Sabah kahvaltısına sıcak sıcak simit kokusuna ne dersiniz 😉 deneyenlere şimdiden kolay gelsin.Hepinize afiyet  olsun :)

 

 

Yorumlar