EVDE PEKMEZLİ FISTIK EZMESİ
Malzemeler
200 Gr.yer fıstığı
4 Yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı zeytin yağı
Yapılışı:
Yer fıstıklarını kırıp fıstıkları çıkarıp kabuklarından ayıklıyoruz fıstıkları sonrasında hazırladığımız fıstıkları tavada yağı çıkana kadar yanmıyacak şekilde kavuruyoruz.kavrulan fıstıkları robottan iyice ezilene kadar geçiriyoruz.Akabinden yağ ve pekmezimizi ilave ediyoruz,tekrar robottan geçirip fıstık ezmesini harmanlıyoruz.İstediğiniz kıvama gelene kadar robottan geçirebilirsiniz.İşlem bittikten sonra saklayacağınız kaba koyup buzdolabında bekletip sabah kahvaltısında vazgeçilmez olanımız fıstık ezmesini afiyetle yiyebilirsiniz.Şimdiden deneyenlere afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.