Aci Sos kahvaltilik
- 2 kilo domates
- 1 kilo Sivri biber
- 2 Baş sarımsak
- 1 deste maydanoz
- 1 Su bardağı zeytin yağı
- 1 Su bardağı üzüm sirkesi
Domatesle biberleri yıkayıp suyunu süzelim.Sarımsakları ayıklayıp bir kenarda bekletelim.
Domatesleri üçer dörder bölüp robottan geçirelim,bitirdikten sonra ocağa tencereyi alıp yağla sirkeyi
koyup bir taşım aldıktan sonra hazırladığımız domatesleri içine
boşaltalım.Ve bir saate yakın arada karıştırarak pişirmeye bırakalım.
Piştikten sonra sarımsakla biberleri de robottan geçirip pişirilen domateslerin üzerine ekliyoruz.Biberlerde rengini gösterene kadar pişirip en son elle doğradığımız maydanozu ekleyip,acı sosu
bu şekilde tamamlıyoruz .Çok bekletmeden sosun ateşini kısıp
hazırda bekletilen kuru ve temiz kavanozlara sıcak sıcak koyup kapatalım.Yalnız kapaklar yeni ve kaynatılmış olacak püf noktasıdır:)
kahvaltılarımızın vazgeçilmezlerinden domatesli acı sos tarifimizin
sonuna geldik,bambaşka lezzetleriyle tadı damağınızda kalacak
tariflerle tekrar karşınızda olacağım.Şimdiden deneyenlere kolay
gelsin görüşmek üzere hoşça kalın dostça kalın afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.