Evde bazlama yapımı


        EVDE BAZLAMA YAPIMI



Malzemeleri:
  • 500 gr.Un
  • 1 çay kaşığı kuru maya yada (yaş maya)
  • 1 Yemek kaşığını tepelemeden tuz
  • Su
  • Oklava
  • Spatula
  • Tava
Hazırlanışı:Hamuru elde etmek için mutfağımızdan orta boylarında bir leğene
unu ve tuzu alıp kullanacağımız mayayı da suda eritip hazırladığımız una
ilave edip,normal suyla da yavaş yavaş una aktarıp yoğuralım.Cıvık olmayacak
şekilde bi 10-15 dk.yoğurup,kulak memesi gibi bi hamur elde edip oda sıcaklığına
göre 1-2 saat mayalanmasını sağlayalım.Mayalanmış olan hamurumuzu ister tezgahta
ister masada yumurta büyüklüğünde un yardımıyla yumaklar alıp oklavayla resimdeki
gibi boyutta hamuru açıp diğer,yandan ocağa geniş bi tavayı alıp orta ateşde ısınmasını
sağlayalım.Açtığımız bazlama hamurunu tavaya alıp hafif kendini tuttuğunda bi tahta spatula
yardımıyla ters çevirip,arada kontrol ederek her iki yönü nar gibi kızarmasını sağlayıp
bazlamayı pişirelim.Ve böylelikle geriye kalan bazlama hamurumuzu anlatıldığı gibi
tamamlıyoruz.Evde bazlama yapmak bambaşka lezzet ve keyif verici,kokusu evinizin dört köşesine sarıldığını bide düşünün.Vazgeçilmez bi nimettir,evde bazlama yapmak sizlerinde deneyip yapıp afiyetle yemenizi tememni ediyorum.Deneyenlere şimdiden Afiyet olsun

Yorumlar