Ağlayan Kek Tarifi - Ağlayan Kek Nasıl Yapılır

AĞLAYAN KEK TARİFİ

Malzemeler:
3 Adet yumurta
1 Su bardağı şeker
2,5 Yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
1 Paket Kabartma tozu
1 Çay bardağı tepelemeden  kakao
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Kekimizi Islatmak İçin:
2 su bardağı süt
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 paket çikolata sosu
Hindistan cevizi antep fıstığı(arzuya göredir)

Yapılışı:Öncelikle kabımıza yumurta ve şekeri alıp mikser yada çırpıcıyla iyice çırpalım.
Üzerine sütle yağı ekleyip,akabinden unumuzla kabartma tozu ve  kakaoyu eleyip yavaş
yavaş ilave edelim.Bir kaç dakika çırpıp kek hamurumuzu hazırlayalım.Hazırladığımız kek hamurumuzu yağlanmış fırın kabına hamuru dökelim. 170° lik fırında pişirelim.Pişirilen kek
ilk sıcağıyla kürdan ile delelim.Daha sonra ayırdığımız 2 su bardağı sütü üzerine eşit miktarda gezdirelim.bu işlem bittikten sonra kekimizi soğumaya bırakalım.diğer yandan krem şantimizi hazırlayalım,kekimiz tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğumuz krem şantiyi sürelim.Akabinden hazırladığımız soğutulmuş bol çikolata sosu ile üzerini kaplayalım.Ve böylelikle ağlayan kekimizi tamamlamış oluruz,kekimizi bir kaç saat dinlendirdikten sonra hindistan
cevizini serperek ağlayan keki süsleyebilirsiniz.Arzunuza göre dilimleyerek servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Yorumlar