Mısır Unlu Poğaça Tarifi
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
4 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
400 Gr.margarin veyahut tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 Yemek kaşığı şeker
2 Su bardağı mısır unu
2.5 Su bardağı beyaz un
Yarım deste maydanoz
Beyaz peynir 2-3 dilim
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı:Kullanılacak olan kaba öncelikle 2 yumurta dan birisinin sarısını ayırıp üzeri için.Yumurtanın üzerine sıvı yağı,yoğurt maya oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağı,
tuz ve şekeriyle birlikte eriyene kadar elimizle yada çırpıcıyla karıştırıyoruz.Bütün malzemeler harmanlandıktan sonra üzerine elenmiş olan unlarımızı yavaş yavaş üzerine döküp hemde yoğuralım.Ayıklanmış olan maydanozu Küçük küçük doğrayıp peyniri de elimizle ufalayıp
ekleyip yoğuralım.Üzerine bez geçirip yarım saat dinlendirelim.Dinlendirilen hamurumuzu
küçük küçük toplar halinde alıp arzunuza göre şekilendirip yağlanmış fırın tepsine dizelim
üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim çörek otunu serpip 180°lik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.Ben bu ölçümden 3 tepsi poğaça elde ettim,şimdi sıra sizde mısır
unlu poğaça yapma zamanı herkese şimdiden afiyet olsun Hoşçakalın..
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket yaş maya
4 Yemek kaşığı dolusu yoğurt
400 Gr.margarin veyahut tereyağı
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 Yemek kaşığı şeker
2 Su bardağı mısır unu
2.5 Su bardağı beyaz un
Yarım deste maydanoz
Beyaz peynir 2-3 dilim
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Yapılışı:Kullanılacak olan kaba öncelikle 2 yumurta dan birisinin sarısını ayırıp üzeri için.Yumurtanın üzerine sıvı yağı,yoğurt maya oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağı,
tuz ve şekeriyle birlikte eriyene kadar elimizle yada çırpıcıyla karıştırıyoruz.Bütün malzemeler harmanlandıktan sonra üzerine elenmiş olan unlarımızı yavaş yavaş üzerine döküp hemde yoğuralım.Ayıklanmış olan maydanozu Küçük küçük doğrayıp peyniri de elimizle ufalayıp
ekleyip yoğuralım.Üzerine bez geçirip yarım saat dinlendirelim.Dinlendirilen hamurumuzu
küçük küçük toplar halinde alıp arzunuza göre şekilendirip yağlanmış fırın tepsine dizelim
üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim çörek otunu serpip 180°lik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.Ben bu ölçümden 3 tepsi poğaça elde ettim,şimdi sıra sizde mısır
unlu poğaça yapma zamanı herkese şimdiden afiyet olsun Hoşçakalın..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.