Rengarenk salatası tarifim
Malzemeleri:
4 tane orta boy patates
2 tane havuç
2 tane domates
1 tane kuru soğan
1 kase yoğurt
1 tane karalahana
dere otu
kaşar peyniri
konserve mısırı
yeşil salata
sosu için:
tuz
zeytinyağı
limon
Yapılışı:
Öncelikle patatesleri bir tencerede üzeri bir parmak geçecek kadar
su ilave edip haşlayalım.Haşlanana kadar zaman kaybetmeden diğer
malzemeleri hazırlayalım.Yeşillikleri yıkayıp hepsini ayrı ayrı tabaklarda
ince ince doğrayıp,havucu,peyniri,lahanayı rendelleyip domatesleri de soyup
küçük küçük doğrayıp hazırlayalım.Sonra sosunu hazırlayım sosu sadece
domates,havuç,lahana,dere otu ve yeşil salatada kullanılır.Geriye kalan
karalahanayı rendelip tuz atıp yoğurtliyalım.Şimdi sıra haşlanmış patateste;
soyup üzerine kuru soğanı ufak ufak doğrayıp tuz ve yağını da ilave edip
püre haline getirelim.Ve böylece bütün malzemelerin yapılışı hazırdır,şimdide
sıra süslemede.Süzleme içinde hazırladığımız patates püresini kullanılacak olan
tepsi,veyahut borcamın dibine eşit miktarda elimizle yerleştirelim.Üzerine hazıladımız
yeşillikleri ve diğer malzemeleri resimde göründüğü gibi üstüne ayrı ayrı ve güzel bir
şekilde koyalım.Ortasına da arzunuza göre süsleyebilirsiniz.Yaz mevsiminde sofralarımızda
salata eksik olmayanların arasında rengarenk çarkı felek salatasını tamamlıyoruz.Biraz
zahmetli fakat nitecesi inanılmaz lezzetiyle sofralara renk katacaktır.Sofranız bol
gönlünüz hoş olsun hepinize afiyet olsun hoşçakalın sağlıcakla kalın 😊
Malzemeleri:
4 tane orta boy patates
2 tane havuç
2 tane domates
1 tane kuru soğan
1 kase yoğurt
1 tane karalahana
dere otu
kaşar peyniri
konserve mısırı
yeşil salata
sosu için:
tuz
zeytinyağı
limon
Yapılışı:
Öncelikle patatesleri bir tencerede üzeri bir parmak geçecek kadar
su ilave edip haşlayalım.Haşlanana kadar zaman kaybetmeden diğer
malzemeleri hazırlayalım.Yeşillikleri yıkayıp hepsini ayrı ayrı tabaklarda
ince ince doğrayıp,havucu,peyniri,lahanayı rendelleyip domatesleri de soyup
küçük küçük doğrayıp hazırlayalım.Sonra sosunu hazırlayım sosu sadece
domates,havuç,lahana,dere otu ve yeşil salatada kullanılır.Geriye kalan
karalahanayı rendelip tuz atıp yoğurtliyalım.Şimdi sıra haşlanmış patateste;
soyup üzerine kuru soğanı ufak ufak doğrayıp tuz ve yağını da ilave edip
püre haline getirelim.Ve böylece bütün malzemelerin yapılışı hazırdır,şimdide
sıra süslemede.Süzleme içinde hazırladığımız patates püresini kullanılacak olan
tepsi,veyahut borcamın dibine eşit miktarda elimizle yerleştirelim.Üzerine hazıladımız
yeşillikleri ve diğer malzemeleri resimde göründüğü gibi üstüne ayrı ayrı ve güzel bir
şekilde koyalım.Ortasına da arzunuza göre süsleyebilirsiniz.Yaz mevsiminde sofralarımızda
salata eksik olmayanların arasında rengarenk çarkı felek salatasını tamamlıyoruz.Biraz
zahmetli fakat nitecesi inanılmaz lezzetiyle sofralara renk katacaktır.Sofranız bol
gönlünüz hoş olsun hepinize afiyet olsun hoşçakalın sağlıcakla kalın 😊
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.