Evde kolay pratik künefe tarifi
Malzemeler:
200 gr.tel kadayıfı
100 gr. tuzsuz künefe peyniri
3,5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pekmez
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
2 tane künefe tepsisi
Üzeri için:arzunuza göredir
Öncelikle künefenin şerbetini hazırlayıp su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım kaynama düştükten sonra limon suyu ekleyip 10dk.kadar kaynatılır ve şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Yapılışı:künefe tepsisine tereyağını dibine sürüp ocağa alıp kısık
ateşte erimesini sağlayalım.Tereyağı donmuş hale geldiğinde pekmezi
ekleyip karıştıralım.Ocaktan alıp üzerine kadayıfı tel tel tiftikleyip bıçakla 1 cm.
boyutunda doğrayıp bir kısmını tepsinin dibine sıkı bir şekilde yerleştirelim.
peynirimizi rendeleyip kadayıfın üzerine eşit miktarda yayıyoruz. Geriye kalan
doğradığımız kadayıfı peynirin üzerine yerleştirip künefenin diğer tepsisiyle
baskı yaparak künefe bastırılır.Tamalandıktan sonra tekrar ocağa alınır,
en kısık ateşte ocağın üzerinde tepsiyi devamlı çevirerek pişirilir.Künefenin
alt tarafı kontrol edilir kızardığında diğer tepside yağlanır eldivenle ellerimizi
koruyarak yağlanmış tepsinin içine pişmemiş tarafını ters çevirip koyuyoruz.
Ve böylelikle künefenin her iki tarafını da pişirmiş oluyoruz.Ocaktan alıyoruz,
soğuttuğumuz şerbeti künefenin kenar kısmından başlayarak yavaş yavaş üzerine dökülür.
Üzeri içinde arzunuza göre kaymak,dondurma veya antep fıstığı kısacası arzunuza göre
süsleyip servise sunabilirsiniz.Bambaşka tatlı tarifleriyle görüşmek dileğiyle hoşçakalın.☺
Malzemeler:
200 gr.tel kadayıfı
100 gr. tuzsuz künefe peyniri
3,5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pekmez
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
2 tane künefe tepsisi
Üzeri için:arzunuza göredir
Öncelikle künefenin şerbetini hazırlayıp su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım kaynama düştükten sonra limon suyu ekleyip 10dk.kadar kaynatılır ve şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
Yapılışı:künefe tepsisine tereyağını dibine sürüp ocağa alıp kısık
ateşte erimesini sağlayalım.Tereyağı donmuş hale geldiğinde pekmezi
ekleyip karıştıralım.Ocaktan alıp üzerine kadayıfı tel tel tiftikleyip bıçakla 1 cm.
boyutunda doğrayıp bir kısmını tepsinin dibine sıkı bir şekilde yerleştirelim.
peynirimizi rendeleyip kadayıfın üzerine eşit miktarda yayıyoruz. Geriye kalan
doğradığımız kadayıfı peynirin üzerine yerleştirip künefenin diğer tepsisiyle
baskı yaparak künefe bastırılır.Tamalandıktan sonra tekrar ocağa alınır,
en kısık ateşte ocağın üzerinde tepsiyi devamlı çevirerek pişirilir.Künefenin
alt tarafı kontrol edilir kızardığında diğer tepside yağlanır eldivenle ellerimizi
koruyarak yağlanmış tepsinin içine pişmemiş tarafını ters çevirip koyuyoruz.
Ve böylelikle künefenin her iki tarafını da pişirmiş oluyoruz.Ocaktan alıyoruz,
soğuttuğumuz şerbeti künefenin kenar kısmından başlayarak yavaş yavaş üzerine dökülür.
Üzeri içinde arzunuza göre kaymak,dondurma veya antep fıstığı kısacası arzunuza göre
süsleyip servise sunabilirsiniz.Bambaşka tatlı tarifleriyle görüşmek dileğiyle hoşçakalın.☺
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.