Pekmezli irmik helvası tarifim
Merhaba arkadaşlar bugünkü tarifim tatlı yiyip tatlı konuşalım:)
pekmezli helva tarifi,ülkemizin her yöresinde yer alan bi tarif
olduğunu düşünüyorum.Ve bu tadı damağımızda kalan tarifi bilip
sizlerle paylaşmak ne mutlu bize.Çok kolay tarif diyebilirim size,
haydi o zaman geçelim tarifime ne dersiniz..
Malzemeleri:
2 tahta kaşığı tereyağı
1 su bardağı irmik
yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı pekmez
1 bardak süt
Şerbeti için:
1 su bardağısu
1 su bardağı şeker
Üzeri için:hindistan cevizi
Yapılışı:
Pekmezli irmik helva tarifi için kullanılacak normal bi tavaya
yağımızı koyup çok hafif kızartıp üzerine irmikle unu aktarıp orta
ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz.Diğer yandan ölçülü olan
şerbetimizi ocağa koyup kaynatıyoruz.pembeleşmiş irmiğin üzerine
kaynatılmış şerbeti ilave edip ocağı kısıp 1-2 karışımdan sonra
sütümüzü de aktarıp helvanın suyu çekilene kadar karıştırıyoruz.
Suyunun çekmesine bi karışım kaldığında pekmezi de ekleyip karıştırıp
ocaktan alıyoruz,pekmezli helvayı sıcakken boşaltıp üzerine hindistan
cevizi veya fındık arzunuza göre süsleyip servisleyebilirsiniz.Yine bi
tatlı tarifimizin sonuna daha geldik,başka bir tatlı tarifiyle görüşmek
dileğiyle hoşçakalın:)
Merhaba arkadaşlar bugünkü tarifim tatlı yiyip tatlı konuşalım:)
pekmezli helva tarifi,ülkemizin her yöresinde yer alan bi tarif
olduğunu düşünüyorum.Ve bu tadı damağımızda kalan tarifi bilip
sizlerle paylaşmak ne mutlu bize.Çok kolay tarif diyebilirim size,
haydi o zaman geçelim tarifime ne dersiniz..
Malzemeleri:
2 tahta kaşığı tereyağı
1 su bardağı irmik
yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı pekmez
1 bardak süt
Şerbeti için:
1 su bardağısu
1 su bardağı şeker
Üzeri için:hindistan cevizi
Yapılışı:
Pekmezli irmik helva tarifi için kullanılacak normal bi tavaya
yağımızı koyup çok hafif kızartıp üzerine irmikle unu aktarıp orta
ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz.Diğer yandan ölçülü olan
şerbetimizi ocağa koyup kaynatıyoruz.pembeleşmiş irmiğin üzerine
kaynatılmış şerbeti ilave edip ocağı kısıp 1-2 karışımdan sonra
sütümüzü de aktarıp helvanın suyu çekilene kadar karıştırıyoruz.
Suyunun çekmesine bi karışım kaldığında pekmezi de ekleyip karıştırıp
ocaktan alıyoruz,pekmezli helvayı sıcakken boşaltıp üzerine hindistan
cevizi veya fındık arzunuza göre süsleyip servisleyebilirsiniz.Yine bi
tatlı tarifimizin sonuna daha geldik,başka bir tatlı tarifiyle görüşmek
dileğiyle hoşçakalın:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.