Fırında fasulye güveci tarifim - fasulye güveci nasıl yapılır

Fırında fasulye güveci 
Malzemeleri:
 2 su bardağı kuru fasulye
 250 gr.kuşbaşı eti
 3 tane sivri biber
 1 tane büyük boy soğan
 3 diş sarımsak
 2 yemek kaşığı karışık salça
 5 su bardağı su
 yarım tatlı kaşığı tuz 
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 1 yemek kaşığı zeytin yağ
 1 yemek kaşığı tereyağ
 Yapılışı:Ölçülü olan fasulyeleri ocakta bi 10dk. haşlıyoruz.
süzgece boşaltıp süzüyoruz.Güvecimizin içine etimizi yıkayıp
sonra biberi,soğan,sarımsakları,salçayı,yağı,tuzu baharatları
etle birlikte harmanlıyoruz.Harmanladığımız malzemeleri güvecin
dibine yerleştiriyoruz.Üzerine süzdüğümüz kuru fasulyeleri aktarıyoruz.
Fasulyelerin üzerini ölçülü olan sıcak suyumuzu  ilave ediyoruz.
Güvecin kapağını kapatıp.Önceden ısıtılmış 200°lik fırında bi yarım
saatte pişmesi sürebilir.Pişirilen fasulye güvecini sıcakken servis
edebilirsiniz başka bir tarifte görüşmek dileğiyle hepinize afiyet olsun :)

Yorumlar