kolay analı kızlı köftesi-analı kızlı köftesi nasıl yapılır

Analı kızlı köfte tarifi nasıl yapılır-analı kızlı köftesi Kolay analı kızlı köftesi
Malzemeler:
1 kg yağsız kıyma
2 kg soğan
3 tane yumurta
2 su bardağı irmik
1 kg orta bulgur
2 su bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
karabiber😍
kırmızı pulbiber
tuz
su 
Yapılışı:Herzamanki gibi en baştan başlıyorum,soğanları soyup
küçük küçük robottan geçirip,yağla beraber kavuralım.Kavrulduktan
sonra kıymamızın yarısını koyup yarısınıda hamurunda kullanalım.
Kıyma koyulduktan sonra tuz ve baharata ekleyip soğutulmasını bekleyelim.
İyice donması lazım fazla yağı iyice süzelim ki köftelerin içinde sızmasını
önler.Harcımızı tamamladıktan sonra hamurumuza geçelim şidi yoğrulanacak leğene
bulguru,irmiği,tuz,yumurtayı ve kalan kıymayı cıvık olacak şekilde su ilave edip
sakız muhallebi kıvamında 30 dk yoğrulur.Yoğrulan hamurdan yumurta büyüklüğünde
yumak alınır işaret parmağıyla yavaş yavaş delliyip iç 1 çay kaşığı kadar harcı
koyup aşağıdan yukarıya doğru analı kızlı köftenin ağzını kapatalım.En son kızlarını
yuvalayalım.Ve böylece bu işlemi böylelikle tamamlıyoruz.Pişirmek içinde tencereye
1 yemek kaşığı yağla salçayı kavuralım üzerine sıcak su ilave edlim göz kararı.Suya
kaynama düştükten sonra analı kızlı köfteleri tek tek suyun içine bırakalım.Yüksek
ateşte pişirelim eğer köfteler suyun üstüne çıktıysalar bu demek oluyor ki analı
kızlı köftemiz pişmiş demektir.köfteleri yapıp hafif pişirip soğutup buzdolabında
muhafaza edebiliriz.Canımız ne zaman isterse çıkartıp hazırlanmış suyun içinde 5dk
bekletip ocağı kapatalım kendi ısısında dağılacaktır köfteler.Kaşıkla karıştırmıyoruz
yoksa köfteler dağılır.benim yaptığım köfteleri muhafaza etmek için yaptım,onun için
servis halinde çekilen resmi bulunmamaktadır.Fakat en anlamlı şekilde anlatımda
bulunmuşumdur inşallah.Bügünlük bu kadar,sıcakken servis edelim sofranız bol
gönlünüz hoş olsun afiyet olsun bambaşka tariflerle buluşmak dileğiyle hoşçakalın :)😍

Yorumlar