Lahmacun tarifim
Malzemeleri:
yarım kg.kıyma
5 adet soğan
4 adet patates
5 diş sarımsak
1 deste maydanoz
4 su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
4-5 yemek kaşık salça
50 gr.kuyruk yağı
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı isot
yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığını tepelemeden (sade)baharata
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardapı ılık su
Lahmacunun hazırlanışı:Soğan sarımsak ve patatesleri soyup yıkayıp,önce
soğanları en ufak şekilde robottan geçirip sonrasından da süzgeçten bir soğuk sudan
geçirip suyunu elimizle sıkıp normal kaba koyuyoruz.Sıra patateslerde
patates ve sarımsaklarıda en ufak şekilde kısacası ezmek robottan geçirip
suyunu hafiften sıkıp soğanların üzerine ekliyoruz.Üzerine kıymayı ve
kuyruk yağını aktarıp salçayla normal şekilde doğranmış maydanozu ile
normal yağıyla birlikte iyice harmanlıyoruz lahmacunu iç harcını.Daha
sonra tuz ve baharatlarını da serpip tekrar karıştırıp yarım ılık suyu
ilave edip kabımızın kapağını kapatıp fırına gönderiyoruz.
NOT:Neden soğanları ezilecek şekilde doğrayıp üstüne üstelik yıkayıp suyunu
sıkıyorsunuz diye düşünüyorsunuzdur.Bu lahmacunun lezzetini sağlayan püf
noktasıdır diyebilirim sizlere,Soğan dokunuyor bize o yüzden yiyemiyoruz
lahmacunları diyenler için işte bu püf noktamız elden kaçınılmaz.Denemenizde
fayda var eminim çok beğeneceksiniz.Sofranız bol bereketli olsun afiyet olsun :))
Malzemeleri:
yarım kg.kıyma
5 adet soğan
4 adet patates
5 diş sarımsak
1 deste maydanoz
4 su bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
4-5 yemek kaşık salça
50 gr.kuyruk yağı
yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı isot
yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığını tepelemeden (sade)baharata
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardapı ılık su
Lahmacunun hazırlanışı:Soğan sarımsak ve patatesleri soyup yıkayıp,önce
soğanları en ufak şekilde robottan geçirip sonrasından da süzgeçten bir soğuk sudan
geçirip suyunu elimizle sıkıp normal kaba koyuyoruz.Sıra patateslerde
patates ve sarımsaklarıda en ufak şekilde kısacası ezmek robottan geçirip
suyunu hafiften sıkıp soğanların üzerine ekliyoruz.Üzerine kıymayı ve
kuyruk yağını aktarıp salçayla normal şekilde doğranmış maydanozu ile
normal yağıyla birlikte iyice harmanlıyoruz lahmacunu iç harcını.Daha
sonra tuz ve baharatlarını da serpip tekrar karıştırıp yarım ılık suyu
ilave edip kabımızın kapağını kapatıp fırına gönderiyoruz.
NOT:Neden soğanları ezilecek şekilde doğrayıp üstüne üstelik yıkayıp suyunu
sıkıyorsunuz diye düşünüyorsunuzdur.Bu lahmacunun lezzetini sağlayan püf
noktasıdır diyebilirim sizlere,Soğan dokunuyor bize o yüzden yiyemiyoruz
lahmacunları diyenler için işte bu püf noktamız elden kaçınılmaz.Denemenizde
fayda var eminim çok beğeneceksiniz.Sofranız bol bereketli olsun afiyet olsun :))
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.