Yarmadan lahana sarması tarifim
Malzemeleri :
1 adet orta boy sarmalık beyaz lahana
300 gr. yarma
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz hamuru için
1 tatlı kaşığı kadar da suyu için
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvıyağ
1 adet domates
1, yemek kaşığı tereyağı
Tencerenin dibini kaplıyacak kadar etli kemik
Aldığı kadar Su
Yapılışı:
önce yarmayı yoğrulanacak leğene aktarıp tatlı kaşığını tepelemeden tuzu atıp
aldığı kadar suyla cıvık olmiyacak şekilde yoğrulması lazım.
Sonrasında lahanayı ayıklayıp sıcak suda hafif haşlıyoruz.suyunu süzüp parçalara
bölüp,hazırladığımız hamuru elimize alıp bir parmak kadar büyüklüğünde normal sarmalar gibi sarıyoruz,
böylece bu işlem devam ediyor.Bitirilen sarmaları tencerenin dibine once kemikleri yerleştiriyoruz eğer kemikler pişmemiş ise biraz pişirmekte fayda vardır.Sonrasında kemiklerin üzerine sarmaları diziyoruz.Soğan ve sarımsağı yağda kavurup salçayı domatesi de soyup ufak ufak doğrayıp tuzunu da atıp ekliyoruz onuda.Son aşamada üzerinde hafif su görülecek şekilde suyumuzu ilave ediyoruz.Orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz,kaynama düştükten sonra ocağın ateşini kısıyoruz tuzun tadını kontrol edip arzunuza göre tuzu ilave edebilirsiniz.Pişip pişmediğini nasıl anlaşılır, sarmayı ikiye bölüp içerisindeki yarma beyaz olarak görünüyorsa bu demek oluyor ki pişmiştir yarmadan
lahana sarması.Yemeğimiz hazır sofranız bol,gönlünüz hoş olsun hoşçakalın.Afiyet olsun.
Malzemeleri :
1 adet orta boy sarmalık beyaz lahana
300 gr. yarma
2 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz hamuru için
1 tatlı kaşığı kadar da suyu için
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvıyağ
1 adet domates
1, yemek kaşığı tereyağı
Tencerenin dibini kaplıyacak kadar etli kemik
Aldığı kadar Su
Yapılışı:
önce yarmayı yoğrulanacak leğene aktarıp tatlı kaşığını tepelemeden tuzu atıp
aldığı kadar suyla cıvık olmiyacak şekilde yoğrulması lazım.
Sonrasında lahanayı ayıklayıp sıcak suda hafif haşlıyoruz.suyunu süzüp parçalara
bölüp,hazırladığımız hamuru elimize alıp bir parmak kadar büyüklüğünde normal sarmalar gibi sarıyoruz,
böylece bu işlem devam ediyor.Bitirilen sarmaları tencerenin dibine once kemikleri yerleştiriyoruz eğer kemikler pişmemiş ise biraz pişirmekte fayda vardır.Sonrasında kemiklerin üzerine sarmaları diziyoruz.Soğan ve sarımsağı yağda kavurup salçayı domatesi de soyup ufak ufak doğrayıp tuzunu da atıp ekliyoruz onuda.Son aşamada üzerinde hafif su görülecek şekilde suyumuzu ilave ediyoruz.Orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz,kaynama düştükten sonra ocağın ateşini kısıyoruz tuzun tadını kontrol edip arzunuza göre tuzu ilave edebilirsiniz.Pişip pişmediğini nasıl anlaşılır, sarmayı ikiye bölüp içerisindeki yarma beyaz olarak görünüyorsa bu demek oluyor ki pişmiştir yarmadan
lahana sarması.Yemeğimiz hazır sofranız bol,gönlünüz hoş olsun hoşçakalın.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.