Acı biber turşusu
Malzemeleri:
1,5kg acı biber
1 baş sarımsak
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı toz limon
4 yemek kaşığı şeker veya pekmez
2 çay bardağı üzüm sirkesi
Aldığı kadar su
Yapılışı:Biberlerin sapını koparmadan biberleri yıkıyoruz.Sonra bıçağın ucuyla hepsini geliyoruz,küplere dolduruyoruz.Küpün ağzına soyulmuş yıkanmış sarımsakları ekliyoruz.Bi miktar suya tuzu,limonu,sirke ve pekmezi eritiyoruz.Hazırlanan suyu turşunun üzerine aktarıyoruz,yarım kalan küpün üzerini normal suyla ağzına kadar dolduruyoruz.Kapağını sıkıca kapatıp,salamuraya yatırıyoruz.iki gün öyle kalmasını sağlıyoruz ki turşunun ağzını ne kadar kapalı olduğunu görmek için eğer kapağın kenarında su sızmıyorsa bu demek oluyor ki turşumuzu en güvenli şekilde saklıyabiliriz. 2-3 ay sonrasında turşumuzu açıp afiyetle yiyebiliriz 😊
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.