Şehriyeli pirinç pilavı tarifim
Merhaba değerli arkadaşları sizlerle paylaşacağım tarif,asırlardır bilinen sofralarda
eksik olmayan tat ve görselliğini gösteren şehriyeli pirinç pilavı tarifini paylaşacağım .
Malzemeler :
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tane et bolyunu
3,5 su bardağı su
Yapılışı :Ölçülü olan pirincin sığabilecek tavanız bulunuyorsa evinizde onda yapmanız daha rahat olacaktır pirinç pilavınız.Yoksa da çok önenli değil normal bir tavada da pişirebilirsiniz.
Tavaya yağı ve şehriyeleri koyup yağda pembeleşene kadar tahta kaşıkla kavurunuz.Ölçülü olan
pirinci yıkayıp içine aktarınız,2-3 dk.pirinci şehriyelerle beraber kavurunuz ki pirinciniz hem
tane tane çıksın hemde daha lezzetli tat alacağınıza emin olabilirsiniz.Daha sonra yemek için
hazırladığınız sıcak suyun birazını et bulyonunu eritip geri kalan suyu da pirincin üzerine ilave edip
tuzunu atıp kısık ateşde pişiriniz.Arada kontrol edip suyunu çekene kadar.Suyu bittiğine göre pirinciniz pişmiş demektir
Sıcakken servis ediniz sofranız bol gönlünüz hoş olsun afiyet olsun:
Merhaba değerli arkadaşları sizlerle paylaşacağım tarif,asırlardır bilinen sofralarda
eksik olmayan tat ve görselliğini gösteren şehriyeli pirinç pilavı tarifini paylaşacağım .
Malzemeler :
1,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tane et bolyunu
3,5 su bardağı su
Yapılışı :Ölçülü olan pirincin sığabilecek tavanız bulunuyorsa evinizde onda yapmanız daha rahat olacaktır pirinç pilavınız.Yoksa da çok önenli değil normal bir tavada da pişirebilirsiniz.
Tavaya yağı ve şehriyeleri koyup yağda pembeleşene kadar tahta kaşıkla kavurunuz.Ölçülü olan
pirinci yıkayıp içine aktarınız,2-3 dk.pirinci şehriyelerle beraber kavurunuz ki pirinciniz hem
tane tane çıksın hemde daha lezzetli tat alacağınıza emin olabilirsiniz.Daha sonra yemek için
hazırladığınız sıcak suyun birazını et bulyonunu eritip geri kalan suyu da pirincin üzerine ilave edip
tuzunu atıp kısık ateşde pişiriniz.Arada kontrol edip suyunu çekene kadar.Suyu bittiğine göre pirinciniz pişmiş demektir
Sıcakken servis ediniz sofranız bol gönlünüz hoş olsun afiyet olsun:
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.