Bamya tarifim
Malzemeler:
300 gr.bamya
3 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber acılı veya acısız
3 tane domates
3 tane havuç
150 gr. kırmızı et
yarım yemek kaşığı salça
yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
yarım yemek kaşığı tereyağı
3 tane limon
Yapılışı:Alınan bamyaları kapak şeklinde etli kısmına dokunmadan soyulur.
hazırlanılan bamyaları leğene koyup üzerine bir litreye yakın suyu koyup
sıkılan 2 tane limonuda ilave edip en az 2 saat limonlu suda bekletilmesi lazım
bamya salyalanmaması için.
Diğer yandan soğan sarımsak ve biberleri ufak ufak doğranıp yağda kavurulur.Domatesleri soyup havuçlarla beraber kavrulan soğanların üzerine aktarılır,hafif kavurup salçasını da ekleyip kavrulmuş etimizide unutmayalım ekleyip suda bekletilmiş bamyaları da süzgece boşaltıp üzerine bi su geçirip tencereye aktarılır.Tuz ve limonu da ilave edip göz kararıyla suyunuda aktarıp orta ateşde pişirilmeye bırakılır.
Not:Eğer limonu fazla koyup ekşimesini sağlamak istiyorsanız,size tavsiyem ölçüsünden fazla koyulması bamya yemeğinin içindeki havuçlar kendi özelliğini kaybedip sertleşmesini sağlıyor.Onun için limonu mümkün olduğu kadar az kullanalım.Bamya yemeğini suyu katılaşana kadar bakılır kaynama düşdükden sonra bi taşım aldıkdan sonra bamya yemeği pişmiş demektir.
Sıcakken servis edilir sofranız bol gönlünüz hoş olsun afiyet olsun :)
Malzemeler:
300 gr.bamya
3 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber acılı veya acısız
3 tane domates
3 tane havuç
150 gr. kırmızı et
yarım yemek kaşığı salça
yarım tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
yarım yemek kaşığı tereyağı
3 tane limon
Yapılışı:Alınan bamyaları kapak şeklinde etli kısmına dokunmadan soyulur.
hazırlanılan bamyaları leğene koyup üzerine bir litreye yakın suyu koyup
sıkılan 2 tane limonuda ilave edip en az 2 saat limonlu suda bekletilmesi lazım
bamya salyalanmaması için.
Diğer yandan soğan sarımsak ve biberleri ufak ufak doğranıp yağda kavurulur.Domatesleri soyup havuçlarla beraber kavrulan soğanların üzerine aktarılır,hafif kavurup salçasını da ekleyip kavrulmuş etimizide unutmayalım ekleyip suda bekletilmiş bamyaları da süzgece boşaltıp üzerine bi su geçirip tencereye aktarılır.Tuz ve limonu da ilave edip göz kararıyla suyunuda aktarıp orta ateşde pişirilmeye bırakılır.
Not:Eğer limonu fazla koyup ekşimesini sağlamak istiyorsanız,size tavsiyem ölçüsünden fazla koyulması bamya yemeğinin içindeki havuçlar kendi özelliğini kaybedip sertleşmesini sağlıyor.Onun için limonu mümkün olduğu kadar az kullanalım.Bamya yemeğini suyu katılaşana kadar bakılır kaynama düşdükden sonra bi taşım aldıkdan sonra bamya yemeği pişmiş demektir.
Sıcakken servis edilir sofranız bol gönlünüz hoş olsun afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.