Yoğurtlu sıkma köftesi tarifim
malzemeler:
250 gr.yarma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kuru nane
1 tutam kırmızı pulbiber
3 diş sarımsak
3 kase yoğurt
aldığı kadar su
Skıma köfteleri haşlamak için,göz kararı kadar su
Yapılışı:
Öncelikle ölçülü olan yarmayı yoğrulacak leğene aktarılır.
tuzu nu da atıp aldığınız kadar suyla yoğrulur.
Yarmayı fazla
yoğurmaya gerek yok,
Yoğrulan yarma 5 dk.dinlendirmeye bırakılır.
Daha sonra hazırlanan yarmayı çiğköfte sıkımları gibi sıkımlar alım
bir bilye büyüklüğü kadar sıkımdan alıp elimizin avucuyla yuvarlatıp yuvarlatıp böylelikle sıkma köftelerimizi bitirmiş oluruz.Diğer yandan tencereye göz kararıyla suyu koyup kaynama düşdükden sonra hazırladığımız sıkma köfteleri
kaynamış suyun içine aktarıyoruz.Orta ateşde pişmesi bekliyoruz,Köftelerin nasıl piştiği anlaşılır,Kaynama suyun içinden bir iki köfteyi çıkartıp yemek kaşığıyla
ikiye bölüp eğer köftenin içi beyazsa bu demek oluyor ki köftelerimiz pişmiş
demektir.Pişirilen köfteleri süzgece boşaltıp soğumasını bekleyelim.Soğudukdan sonra
yoğurdu da ilave edip köftelerle iyice harmanlayalım,sonra ise sarımsakları soyup
dövecekle ezip bir kaşık yoğurtla karıştırıp onu da hazırlanmış yoğutlu köftenin içine
aktarıyoruz.Sarımsaklada bir kere karıştırıp kaselere koyup üzerine nane ve kırmızı pul biberi
ile süsleyip ve böylelikle yoğurtlu sıkma köftesini servis edebilirsiniz.Hepinize AFİYET OLSUN:)
malzemeler:
250 gr.yarma
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kuru nane
1 tutam kırmızı pulbiber
3 diş sarımsak
3 kase yoğurt
aldığı kadar su
Skıma köfteleri haşlamak için,göz kararı kadar su
Yapılışı:
Öncelikle ölçülü olan yarmayı yoğrulacak leğene aktarılır.
tuzu nu da atıp aldığınız kadar suyla yoğrulur.
Yarmayı fazla
yoğurmaya gerek yok,
Yoğrulan yarma 5 dk.dinlendirmeye bırakılır.
Daha sonra hazırlanan yarmayı çiğköfte sıkımları gibi sıkımlar alım
bir bilye büyüklüğü kadar sıkımdan alıp elimizin avucuyla yuvarlatıp yuvarlatıp böylelikle sıkma köftelerimizi bitirmiş oluruz.Diğer yandan tencereye göz kararıyla suyu koyup kaynama düşdükden sonra hazırladığımız sıkma köfteleri
kaynamış suyun içine aktarıyoruz.Orta ateşde pişmesi bekliyoruz,Köftelerin nasıl piştiği anlaşılır,Kaynama suyun içinden bir iki köfteyi çıkartıp yemek kaşığıyla
ikiye bölüp eğer köftenin içi beyazsa bu demek oluyor ki köftelerimiz pişmiş
demektir.Pişirilen köfteleri süzgece boşaltıp soğumasını bekleyelim.Soğudukdan sonra
yoğurdu da ilave edip köftelerle iyice harmanlayalım,sonra ise sarımsakları soyup
dövecekle ezip bir kaşık yoğurtla karıştırıp onu da hazırlanmış yoğutlu köftenin içine
aktarıyoruz.Sarımsaklada bir kere karıştırıp kaselere koyup üzerine nane ve kırmızı pul biberi
ile süsleyip ve böylelikle yoğurtlu sıkma köftesini servis edebilirsiniz.Hepinize AFİYET OLSUN:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.