Patlıcan kebabı tarifim
Malzemeler:
1 soğan
7 tane patlıcan
3 diş sarımsak
800 gr. kıyma(yemeklik olan )
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlım kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tutam kekik
Üzeri için :
5 tane domates
2 tane biber1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karışık salça
yarım çay kaşığı kadar tuz.
Yapılışı:Ölçülü olan kıymayı karıştırılanacak kaba boşaltılır,üzerine soğan sarımsağı
ince ve küçük boyutta doğranıp baharatlarıyla beraber kıyma yoğrulur.Daha sonra
alınan patlıcanları yıkayıp resimde görüldüğü gibi orta boyutta doğrayıpyağlanmış fırın tepsisine
ilk önce patlıcanı yerleştirip sonrasında iç harcını bir sıkım kadar alıp patlıcanın arasına
koyup tekrar arasına patlıcan yerleştirip ve böylelikle patlıcan kebabını tamamlıyoruz.Patlıcanlar
bittikden sonra domates ve biberleri de dilimleyip üzerine indirilir.Patlıcan kebabı için sosu hazırlayıp
üzerine dökülür.Su,salça ve tuzu birada da karıştırıp üzerine dökülür.En son olara kebabın daha
bir lezzet katmak için tereyağını patlıcan kebabının üzerine küme küme indirip 200°lik fırında pişirilmeye bırakılır.
sofranız bol gönlünüz hoş olsun afiyet olsunnn.
r
Malzemeler:
1 soğan
7 tane patlıcan
3 diş sarımsak
800 gr. kıyma(yemeklik olan )
yarım tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlım kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tutam kekik
Üzeri için :
5 tane domates
2 tane biber1 yemek kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karışık salça
yarım çay kaşığı kadar tuz.
Yapılışı:Ölçülü olan kıymayı karıştırılanacak kaba boşaltılır,üzerine soğan sarımsağı
ince ve küçük boyutta doğranıp baharatlarıyla beraber kıyma yoğrulur.Daha sonra
alınan patlıcanları yıkayıp resimde görüldüğü gibi orta boyutta doğrayıpyağlanmış fırın tepsisine
ilk önce patlıcanı yerleştirip sonrasında iç harcını bir sıkım kadar alıp patlıcanın arasına
koyup tekrar arasına patlıcan yerleştirip ve böylelikle patlıcan kebabını tamamlıyoruz.Patlıcanlar
bittikden sonra domates ve biberleri de dilimleyip üzerine indirilir.Patlıcan kebabı için sosu hazırlayıp
üzerine dökülür.Su,salça ve tuzu birada da karıştırıp üzerine dökülür.En son olara kebabın daha
bir lezzet katmak için tereyağını patlıcan kebabının üzerine küme küme indirip 200°lik fırında pişirilmeye bırakılır.
sofranız bol gönlünüz hoş olsun afiyet olsunnn.
r
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.