Ayranlı sıkma köfte tarifim-Ayranlı sıkma köftesi nasıl yapılır ?

Ayranlı sıkma köfte tarifim
Ayranlı sıkma köfte tarifim-Ayranlı sıkma köftesi nasıl yapılır ?

Malzemeler:
2 su bardağı yarma
10 tane asma yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 soğan
1 tatlı kaşığı isot
2 yemek kaşığı tereyağı
alındığı kadar su 
2 litre ayran
Yapılışı:

Ayranlı sıkma köfte tarifim-Ayranlı sıkma köftesi nasıl yapılır ?
Ölçülü olan yarmayı yoğrulanacak leğene aktarılır,asma yapraklarını yıkayıp ince bir şekilde doğrayıp yarmanın içine ilave edilir.
Tuzunu da atıp alındığı
kadar suyla yoğrulur.Yoğrulan yarmadan ciğköfte sıkımı gibi hamur alıp bir bilye büyüklüğünden yarmayı avucunuzun içiyle yuvarlatıp sıkma köftesi o şekilde yapılır,böylelikle bitirmiş
olursunuz.Daha sonra geniş bir tencereye ayranı koyup ayranın kesilmemesi için,yumurta ve ve unu
yarım çay bardağı soğuk su ile çırpıp ayranın içine ilave edip orta ateşde devamlı karıştırılacak şekilde kaynatılır.Ayrana kaynama düşdükden sonra hazırladığınız köfteleri içine aktarınız.
Ayranlı sıkma köfte tarifim-Ayranlı sıkma köftesi nasıl yapılır ?köfteleri içine aktardıkdan sonra karıştırmayı bırakınız.Kendi haliyle pişmesini sağlayınız,Pişmeye yakın soğanları da tereyağından kavurup isotu da serpip ayranını içine akratırınız.Bi yarım saat sonrasında köftelerden bir iki tanesini çıkartıp yemek kaşığıyla ortasından bölüp eğer köftenin içi beyaz olarak görünüyorsa demek ki köfteler pişmiş demektir.
Ocağı kapatıp köfteleri çok soğuk değil ama ılık durumdayken tadı bir başka oluyor.Şimdiden hepinize afiyet olsun.Sofranız bol gönlünüz hoş olsun başka bir tarifle buluşmak dileğiyle hoşçakalın.:)

Yorumlar