Sade pirinç pilavı tarifim
Merhaba değerli arkadaşlar bugün kü yemeğimiz sofralardan eksik olmayan
pirinç pilavımız.Çeşit çeşit tariflere bölünen pilav,arasında şimdilik
sadeliğini sizler için derledim.İleri ki günler de daha farklı pilavı
kapsayan tarifleri yapılışlarına göre sunacağım inşallah.
Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
4 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağ
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:Ölçülü olan pirinci sıcak suda
5 dk. bekletiyoruz.Kullanılacak tavaya önce yağıkoyup hafif pempeleşene kadar kızartıyoruz.Daha sonra sıcak suda
beklettiğimiz pirincisüzüp yağımızın üzerine ilave ediyoruz.Tuzunu da attıkdan sonra
pirinci yağda 5 dk.kavuruyoruz,iyice kavurdukdan sonra ölçülü olan suyu da aktarıp orta ateşde pişirmeye bırakıyoruz.Yemeğin suyuna kaynama düştükden sonra kısık ateşde kendi halinde pişirmeye bırakılır.Pilavımız suyunu
çektikden sonra ocağı kapatıp demlendirmeye bırakıyoruz.
servis yaparken tahta kaşıkla pilavı ezmiyecek şekilde
yavaş yavaş karıştırıp,şekil vermek için yoğurt kasesine koyup sonra
servis tabaklarına koyulur.
Püf nokta:Pirinci sıcak suda bekletiyorum acaba neden,merak ediyorsunuzdur.
Pirinci sıcak suda bekletmek,pirinci pişirdikden sonra yemeğin tane tane kalmasına
yardımcı olacaktır.Hepinize afiyet olsun:)
Merhaba değerli arkadaşlar bugün kü yemeğimiz sofralardan eksik olmayan
pirinç pilavımız.Çeşit çeşit tariflere bölünen pilav,arasında şimdilik
sadeliğini sizler için derledim.İleri ki günler de daha farklı pilavı
kapsayan tarifleri yapılışlarına göre sunacağım inşallah.
Malzemeler:
2 Su bardağı pirinç
4 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı zeytin yağı veya sıvı yağ
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:Ölçülü olan pirinci sıcak suda
5 dk. bekletiyoruz.Kullanılacak tavaya önce yağıkoyup hafif pempeleşene kadar kızartıyoruz.Daha sonra sıcak suda
beklettiğimiz pirincisüzüp yağımızın üzerine ilave ediyoruz.Tuzunu da attıkdan sonra
pirinci yağda 5 dk.kavuruyoruz,iyice kavurdukdan sonra ölçülü olan suyu da aktarıp orta ateşde pişirmeye bırakıyoruz.Yemeğin suyuna kaynama düştükden sonra kısık ateşde kendi halinde pişirmeye bırakılır.Pilavımız suyunu
çektikden sonra ocağı kapatıp demlendirmeye bırakıyoruz.
servis yaparken tahta kaşıkla pilavı ezmiyecek şekilde
yavaş yavaş karıştırıp,şekil vermek için yoğurt kasesine koyup sonra
servis tabaklarına koyulur.
Püf nokta:Pirinci sıcak suda bekletiyorum acaba neden,merak ediyorsunuzdur.
Pirinci sıcak suda bekletmek,pirinci pişirdikden sonra yemeğin tane tane kalmasına
yardımcı olacaktır.Hepinize afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.