Közlenmiş Biberden Makarna Tarifi
Merhaba arkadaşlar bugün kü yemeğimiz kalorisi düşük
olanlardan makarna yemeğimiz.Farklı ve bi o kadarda
lezzetli gösteren makarna,benim yaptığım makarna tarifi
haşlanmadan kavurup elde edilen makarnadır.Merak ediyorsunuzdur nasıl haşlanmadan makarna olur diye,aynı bu tarifi uygulayın bakında ne kadar lezzetli oluyor.Neyse sizleri daha fazla bekletmeden tarife geçeyim.
Malzemeler:
1 Paket yüksük makarna(500 gr.)
2 Orta boy soğan
3 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı közlenmiş kırmızı biber(acı yada acısız)
1 Yemek kaşığı biber salçası
1,5 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım deste maydanoz
Üzeri bir parmak geçecek kadar su
Yapılışı:Yemek tavasına soğan sarımsağı doğrayıp yağıyla
beraber pembeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine
salçayı ekleyip
iyice ezip tahta kaşıkla,közlenmiş muhafaza edilmiş biberleri de ekleyip,
yıkanmış doğranmış maydanozu da aktarıp daha sonra makarnayı da
yıkayıp salçanın üzerine koyup iyice kavurup kaynamış suyu da ilave
edip tuzunu da atıp,kaynama düşene kadar karıştırmıyoruz.Kaynama
düştükden sonra pişene kadar kaşıkla karıştırıyoruz.Eger karıştırmazsak
pişmez hemde lapa lapa olur makarna.En fazla yarım saat sürer pişmesi,
piştikden sonra baharatlarını da atıp servisleyebilirsiniz.Deneyip yorumlarınzı
bekliyorum.Hepinize afiyet olsun :)
Merhaba arkadaşlar bugün kü yemeğimiz kalorisi düşük
olanlardan makarna yemeğimiz.Farklı ve bi o kadarda
lezzetli gösteren makarna,benim yaptığım makarna tarifi
haşlanmadan kavurup elde edilen makarnadır.Merak ediyorsunuzdur nasıl haşlanmadan makarna olur diye,aynı bu tarifi uygulayın bakında ne kadar lezzetli oluyor.Neyse sizleri daha fazla bekletmeden tarife geçeyim.
Malzemeler:
1 Paket yüksük makarna(500 gr.)
2 Orta boy soğan
3 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı közlenmiş kırmızı biber(acı yada acısız)
1 Yemek kaşığı biber salçası
1,5 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı zeytin yağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım deste maydanoz
Üzeri bir parmak geçecek kadar su
Yapılışı:Yemek tavasına soğan sarımsağı doğrayıp yağıyla
beraber pembeleşene kadar kavuruyoruz.Üzerine
salçayı ekleyip
iyice ezip tahta kaşıkla,közlenmiş muhafaza edilmiş biberleri de ekleyip,
yıkanmış doğranmış maydanozu da aktarıp daha sonra makarnayı da
yıkayıp salçanın üzerine koyup iyice kavurup kaynamış suyu da ilave
edip tuzunu da atıp,kaynama düşene kadar karıştırmıyoruz.Kaynama
düştükden sonra pişene kadar kaşıkla karıştırıyoruz.Eger karıştırmazsak
pişmez hemde lapa lapa olur makarna.En fazla yarım saat sürer pişmesi,
piştikden sonra baharatlarını da atıp servisleyebilirsiniz.Deneyip yorumlarınzı
bekliyorum.Hepinize afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.