Ispanaklı sofra bezi böreği tarifi-Ispanaklı sofra bezi böreği nasıl yapılır?

Ispanaklı sofra bezi böreği tarifi-Ispanaklı sofra bezi böreği nasıl yapılır?Ispanaklı sofra bezi böreği tarifim
 Malzemeler:
500 gr. beyaz un
2 yemek kaşığı buğday unu
3 orta boy soğan
500 gr. kıyma
1 kg. ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz hamur için,
1 tatlı kaşığı tuz da iç harcı için
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Ispanaklı sofra bezi böreği tarifi-Ispanaklı sofra bezi böreği nasıl yapılır?1,5 yemek kaşığı tereyağı
Alındığı kadar SU
Hamuru yağlamak için sıvıyağ veya zeytin yağı

Üzeri için:2 tane  yumurta sarısı ve çörek otu

Yapılışı:Soğanları soyup robotdan yemeklik için geçirip,tencerede
yağıyla beraber orta ateşde kavuruyoruz.Kıymayı
ekleyip soğanla pişirip,
daha sonra doğranmış ıspanakları da koyup çok pişirmeden tuzunu da atıp
ocakdan alıyoruz.Baharatlarını da serpip soğumaya bırakıyoruz.Diğer yandan
hamuru hazırlıyoruz ölçülü olan unu leğene koyup tuzunu koyup suyla yoğuruyoruz.
Yoğrulan hamur.dinlendirmeye bırakıyoruz.Daha sonra temiz kullanılmamış bir
Ispanaklı sofra bezi böreği tarifi-Ispanaklı sofra bezi böreği nasıl yapılır?sofra beziyi temiz yere serip dinlendirilmiş hamuru yumurta büyüklüğünde yumaklara alıp

ekmek tahtasının üzerinde orta boyutta açıp zeytin yağıyla her iki
yüzeyini de yağlayıp tepsiye koyuyoruz.Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi

uyguluyoruz.Hepsini üst üstte yağlanmış şekilde hamurumuzu bitiriyoruz.
Daha sonra açıp yağladığımız hamurumuzu tek tek alıp elimizle biraz genişletip
sofra bezinin üzerine koyup iki kişi karşılıklı sofra bezinin üzerinde elimizle açıyoruz.En
Ispanaklı sofra bezi böreği tarifi-Ispanaklı sofra bezi böreği nasıl yapılır?
ince halini bulana kadar açıyoruz hamur arada yırtılabilir.
Hiç sorun değil devam edilir.En ince şeklinde açtıkdan sonra hazırladığımız
iç harcını ne çok nede az göz kararıyla hamurun üzerine koyup eşit şekilde
yerleştiriyoruz.Daha sonra karşılıklı her iki sofra bezinin kenarından tutup
yavaşça içe doğru hamuru yuvarlıyoruz.Hiç elimiz değmeden,her iki tarafda eşit şekilde

birleştikden sonra böreğin her iki ucundan tutup yağlanmış fırın tepsisini içine

koyuyoruz.Üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otunu da serpip
200°lik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Piştikden sonra fırından çıkartıp

bıçakla dilimleyip servisleyebilirsiniz.Bu böreği ayranla yemek
tamda damak tadımızı alıyor diyebilirim.Bu kadar malzemeden iki tepsi
böreğimiz oldu.Sizler çoğaltıp yada azaltabilirsiniz arzunuza göredir.Hepiniz afiyet olsun:)

Yorumlar