Bayat ekmekden izmir köftesi tarifi - izmir köftesi nasıl yapılır ?

Bayat ekmekden izmir köftesi tarifi

BayatekmekdenizmirköftesitarifiMalzemeler:
1* yumurta
1* yeşil biber
250* gr kiyma 
3* dış sarımsak
1*soğan
5 *dal maydanoz  
1 *yemek kaşığı salça 
1* çay kaşığı karbonat
1* çay kaşığı kimyon
1* çay kaşığı nane 
1 *çay kaşığı kekik
1* çay kaşığı isot
1 *çay kaşığı tuz 
1 yarım çekilmiş ekmek

Kızartmak için:Sıvıyağ

Yapılışı:Kıyma ve yumurtayı iyice harmanlayıp,soğan sarımsağı ve 
patatesi bir arada robutdan geçirip ekliyoruz ve
Maydanozu ufak 
ufak doğrayıp onu da ekleyip baharatlarıda ilave edip,5-10dk.dinlendiriyoruz
.Daha sonra yağı kızartma tavasına koyup bir 
lokma kadar avucumuza köfteyi alıp elimizle sıkıp hafif 
kızartılmış yağın içine bırakıp kızartıyoruz.Bir süzgeçli 
kaşıkla rada karıştırıp kızarttıkdan sonra yağı süzülecek şekilde çıkartıp tabağa
koyuyoruz.Ve böylelikle köfteler bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
Köfteler bittikden sonr 2-3 tane patatesi
soyup yağda kızartıp köftelerle beraber servis 
edebilirsiniz.Sizlerin de en iyi şekilde yapıp sunacağınıza 
inanıyorum.Sofranız bol gönlünüz hoş olsun.
  Afiyet olsun..

Yorumlar