Üzüm yaprak sarması tarifim
Malzemeler:
3 büyük boy soğan
1 Baş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 Su bardağı bulgur
1,5 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytin yağı yada sıvı yağ
yarım deste maydanoz
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı köy biberi
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım limon
Alabildiğiniz kadar yaprak
Sosu için:2 Tatlı kaşığı salça ve 3 su bardağı Su yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:Basılmış yaprakları suya koyup önce tuzunu
alıyoruz,soğan sarımsağı robutdan
geçirip suyunu elimizle çekip harcı hazırlayacağımız kaba koyuyoruz.Eğer soğanların suyunu
çıkarmazsak acı olur,fakat elle doğrayanlar ise suyu sıkmalarına ihtiyaç duyulmaz,sadece
robutdan geçirilenler için geçerlidir.Daha sonra bulgur ve pirinci yıkayıp ekliyoruz.
maydanozu küçük boyda doğrayıp baharatlarla beraber ekleyip hepsini birarada karıştırıp,
yarım limonu da sıkıp sarmaya başlıyoruz.Her yaprağa yarım tatlı kaşığı iç harcı
koymak yeterlidir.Yaprağın iç tarafından dışa doğru sarıp tencereye yerleştirip sonra
sosu hazırlayıp döküyoruz.üzerinde su bir yemek kaşığı tereyağı serpip suyunuda üzerinde
görünecek kadar ilave edip ocağa alıp orta ateşde pişirmeye bırakıyoruz.piştikden sonra 10dk.
dinlendirip servisliyoruz,sofranız bol ve bereketli olsun.
Malzemeler:
3 büyük boy soğan
1 Baş sarımsak
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1,5 Su bardağı bulgur
1,5 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytin yağı yada sıvı yağ
yarım deste maydanoz
2,5 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı köy biberi
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım limon
Alabildiğiniz kadar yaprak
Sosu için:2 Tatlı kaşığı salça ve 3 su bardağı Su yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:Basılmış yaprakları suya koyup önce tuzunu
alıyoruz,soğan sarımsağı robutdan
geçirip suyunu elimizle çekip harcı hazırlayacağımız kaba koyuyoruz.Eğer soğanların suyunu
çıkarmazsak acı olur,fakat elle doğrayanlar ise suyu sıkmalarına ihtiyaç duyulmaz,sadece
robutdan geçirilenler için geçerlidir.Daha sonra bulgur ve pirinci yıkayıp ekliyoruz.
maydanozu küçük boyda doğrayıp baharatlarla beraber ekleyip hepsini birarada karıştırıp,
yarım limonu da sıkıp sarmaya başlıyoruz.Her yaprağa yarım tatlı kaşığı iç harcı
koymak yeterlidir.Yaprağın iç tarafından dışa doğru sarıp tencereye yerleştirip sonra
sosu hazırlayıp döküyoruz.üzerinde su bir yemek kaşığı tereyağı serpip suyunuda üzerinde
görünecek kadar ilave edip ocağa alıp orta ateşde pişirmeye bırakıyoruz.piştikden sonra 10dk.
dinlendirip servisliyoruz,sofranız bol ve bereketli olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.