Tarhana çorbası-tarhana nasıl yapılır ?

Tarhana çorbası tarifi
Sizlere sunacağım tarhana çorbası ev yapımından elde edilmiş olan tarhanadır.İşte size tarifi
1 kg. un içine 1kg.domatesi soyup doğrayınız,1kg.kırmızı biberi doğrayıp onu da koyunuz.
2 kg.yoğurt veyemek kaşığı tuzu atıp,kıvamına göre suyla yoğurunuz.Yoğurduğunuz hamuru
yarım saat dinlendirmeye bırakınız,yarım saat geçtikden sonra tekrar hamurun üzerini açıp
olduğu gibi yoğurunuz.Hamurun kıvamı cıvık olmıyacak normal olması daha iyi olur.
Sonra hamurdan bir poğaça büyüklüğü kadar parçalar alıp ince  temiz bez kumaşın üzerine
koyup güneş ışığında kurutup 3-4 gün içerisinde kurur kurudukdan sonra
elinizle hamuru ufalayıp süzme eleğinden geçirip eleyip,kuru bir kabda muhafaza ediniz.Ve böylelikle tarhanamızı tamamlamış oluruz.
muhafaza edilen tarhananın yapımına gelme zamanı gelmiştir.. 8 Kişilik

Malzemeler:
tarhana çorbası tarifim

8 yemek kaşığı tarhana
1 Kase yoğurt
8 Su bardağı Su
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1,5 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı kuru nane
1 Tatlı kaşığı domates salçası

Yapılışı:Ölçülü şekilde tarhanayı tencereye koyup bir su bardağını üzerine ilave edip
5dk.bekletilir.Sonra
yoğurdu çırpıp ve soğuk suyu da koyup orta ateşde ocağa alınır.
1-2 kaynama düştükden sonra küçük tavada yağı hafifce kızartıp içine salçayı ekleyip
iyice ezilir,nanesini de ekleyip ocakdan alınıp çorbanın içine dökülür.ıp2-3 taşım kaynama
düşdükden sonra ocağı kapatıp kaselere koyup servis edilir.Afiyet olsun:)
Not:Yoğurt neden tarhanaya konulur diye merak salmışşınızdır,yoğurt tarhanaya ayrı bir
lezzet kattığını unutmayınız harika bir lezzet elde ediyoruz.inanılmaz sizlere denemenizi
tavsiye ediyorum.Gününüz bol sofranız bereketli olsun.

Yorumlar