Soğan dolması tarifim
Malzemeler:
8 tane soğan
2 Tatlı kaşığı tereyağı
150 gr.kıyma
yarım deste maydanoz
1,5 Su bardağı pirinç
1,5 su bardağıbulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
150 gr.kıyma
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı yeditürlü
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Su bardağı su
Sosu için:1,5 Tatlı kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:Tencereye suyu koyup kaynama düşdükden sonra soğanların kabuklarını soyup bütünüyle
suyun içine bırakiyoruz,5dk.da haşlanma gerçekleşir.Haşlandıkdan sonra kevgirle suyun içinden alıyoruz
ılık bir hal aldığında elimizle kökünden tutup teker teker çıkartıyoruz,yada sarma gibi sarmak istiyorum
diyorsanız,bıçakla dışdan her kabuğunun bir kenarını kesip ayıklayıp iç harcınızı koyup sarma şeklinde
sarabilirsiniz.Resimde görüldüğü gibi..
Yapılışı:Tavaya yağı koyulur hafif
kızartıp kıyma eklenir,kıymayı iyice ezerek kavrulur.salçası
eklenir üzerine pirinç,tuz ve bir bardak su ilave edip suyu çekene kadar pişirilir.Piştikden sonra maydanoz
ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.Daha sonra hazırladığımız soğanları içini doldurup tencerye yerleştirip
sosunu da hazırlayıp ocağa veriyoruz.Tahminen 20dk.da pişirilir pişdikden sonra 5dk.da dinlendirmeye bırakıyoruz.
Dah sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun hoşçakalın:)
Malzemeler:
8 tane soğan
2 Tatlı kaşığı tereyağı
150 gr.kıyma
yarım deste maydanoz
1,5 Su bardağı pirinç
1,5 su bardağıbulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
150 gr.kıyma
2 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı yeditürlü
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Su bardağı su
Sosu için:1,5 Tatlı kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:Tencereye suyu koyup kaynama düşdükden sonra soğanların kabuklarını soyup bütünüyle
suyun içine bırakiyoruz,5dk.da haşlanma gerçekleşir.Haşlandıkdan sonra kevgirle suyun içinden alıyoruz
ılık bir hal aldığında elimizle kökünden tutup teker teker çıkartıyoruz,yada sarma gibi sarmak istiyorum
diyorsanız,bıçakla dışdan her kabuğunun bir kenarını kesip ayıklayıp iç harcınızı koyup sarma şeklinde
sarabilirsiniz.Resimde görüldüğü gibi..
Yapılışı:Tavaya yağı koyulur hafif
kızartıp kıyma eklenir,kıymayı iyice ezerek kavrulur.salçası
eklenir üzerine pirinç,tuz ve bir bardak su ilave edip suyu çekene kadar pişirilir.Piştikden sonra maydanoz
ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.Daha sonra hazırladığımız soğanları içini doldurup tencerye yerleştirip
sosunu da hazırlayıp ocağa veriyoruz.Tahminen 20dk.da pişirilir pişdikden sonra 5dk.da dinlendirmeye bırakıyoruz.
Dah sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun hoşçakalın:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorumunuz denetlendikten Sonra yayınlanacaktır.